Pyhä-Luoston luontokeskus Naava

5.10.2020
Suosittelemme kasvomaskia käytettäväksi luontokeskus Naavan sisätiloissa, sekä kansallispuiston taukopaikoilla aina, kun turvavälejä ei ole mahdollista noudattaa.
destination-hero-default-alt

Tervetuloa Pyhä-Luoston luontokeskukseen

Kultakeron juurella sijaitseva Pyhä-Luoston luontokeskus Naava kätkee sisälleen lumoavan luontonäyttelyn, jossa voit tutustua kaikkia aisteja käyttäen Pyhä-Luoston kansallispuiston luontoon ja alueen kulttuurihistoriaan – syviin kuruihin, korkeisiin keroihin ja muinaisten metsäsaamelaisten pyhiin paikkoihin. Neuvonnasta, joka on samalla alueen matkailuinfo, voit kysyä vinkkejä retkeilyyn. NaavaShopissa voit tehdä ostoksia ja Café Loimussa nauttia lounasta tai paikallisia leivonnaisia kahvin kera.

Aukiolot vuonna 2021

Ma - su klo 10 - 17

Pidätämme oikeuden aukioloaikojen muutoksiin.

Vapaa pääsy.

Rakennuksen esteetön sisäänkäynti, josta vasemmalla on Cafe Loimu -ravintolan kyltit ja terassi. Rakennuksen seinässä kyltti "Luonto- ja kulttuurikeskus Naava".

Yhteystiedot

Osoite: Luontotie 1, 98530 Pyhätunturi (Pelkosenniemi)

Puhelin: 0206 39 7302

Sähköposti: pyhaluosto(at)metsa.fi

Sijainti: Pelkosenniemi, Pyhätunturi (pyha.fi), Pyhä-Luoston kansallispuisto.

Vieraile: Luontokeskukseen tutustuminen on maksutonta. Koronavirustilanteesta johtuen emme toistaiseksi järjestä opastusta sisätiloissa. Näyttelyyn tutustuminen omatoimisesti. (Normaalisti ryhmäopastukset näyttelyssä tilauksesta 50 €/tunti/ryhmä tai 1,50€/henkilö [koululaisryhmät]). Saapuminen Luontokeskus Naavaan.

Tekemistä ja näkemistä: Näyttely, AV-esitykset, retkineuvonta, myymälä, tapahtumia.

Soveltuvuus: Soveltuu mainiosti koko perheelle ikään katsomatta. Esteetön pääsy näyttelyyn, AV-esityksiin ja myymälään sekä kahvilaan, esteetön WC. Koiravieraat odottavat ulkona ja kummankin pääoven läheisyydessä ulkona on kiinnityskoukut talutushihnaa varten. Asiakaspalvelusta saa juomavesikupin.

Palvelut: Kahvila-ravintola Café Loimu (cafeloimu.fi), kokoustilavuokraus, luontokasvatus, opastus, matkailuneuvonta, Metsähallituksen eräluvat, lähialueiden kalastusluvat, puoti NaavaShop, langaton verkko. Saatavilla yhteistyötahojen palveluja.

Luontokeskuksen toiminnasta vastaa Metsähallitus.

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/pyha-luostonluontokeskus