Patikointi 

Kivitunturin luontopolku tarjoaa monipuolisen katsauksen Itä-Lapin luontoon. Reitin varren opastaulut esittelevät alueen geologista historiaa sekä luontoa. Luontopolun voi kiertää lyhyenä rengasreittinä (5,9 km, merkitty punaisella) tai pitkänä rengasreittinä Sotsonportin kautta (9,5 km, merkitty keltaisella).

Reitti mutkittelemassa vanhojen kilpikaarnamäntyjen välissä, josta yhdessä on punaisella ja keltaisella maalilla merkityt reittimerkit.

Nähtävyydet

Pirunkuru ja Kivikuru ovat alueen kallioperän, kvartsiitin, murtumakohtiin syntyneitä rotkoja. Kivitunturin luontopolku ylittää Pirunkurun siltaa myöten. luontopolun pitkä reitti laskeutuu myös Kivikurun pohjalle.

Kaukomaisema metsien ja tunturien yli puolipilvisenä päivänä.

Kettukummun näköalapaikalta avautuu näkymä kohti Vasatunturia. Kirkkaalla säällä horisontissa voi erottaa yli 50 km päässä sijaitsevan Pyhätunturin huippuja. Myös Sotsonportin näköalapaikalta avautuvat upeat kaukomaisemat.

Noin 15 minuutin ajomatkan päässä Kivitunturista sijaitsee Tarkkalan erämaatila, joka on kulttuurihistoriallisesti arvokas Lapin sodasta säilynyt asuinympäristö ja esimerkki menneiden aikojen suomalaisesta erämaa-asumisesta. Tilan pihapiiriin voi tutustua omatoimisesti.

Marjastus ja sienestys

Alueella saa vapaasti poimia marjoja ja sieniä. Huomioithan kuitenkin, että kasveja luonnonsuojelualueelta ei saa kerätä.

Lähikuva mustikanvarvuista, joissa mustikoita.