Kalastus

Kieverrysjärvien alueella voi kalastaa kalastussäädösten mukaisesti.

Kalastuslupia voi ostaa Metsähallituksen erälupien verkkokaupasta (eraluvat.fi).

Kalastajan on tarkistettava kalastusrajoitukset osoitteesta kalastusrajoitus.fi.

Melonta ja soutu

Kieverrysjärvien vesistöalueet sopivat erinomaisesti järvimelontaan. Koskia alueella ei ole.
Kieverrysjärville on mahdollista tuoda oma vene. Porojärven pohjoisrannalla on tien varressa yleinen veneenpitopaikka.

Metsästys

Kieverrysjärvien alueella metsästys on sallittu voimassa olevien metsästyssäädösten mukaisesti. Alue kuuluu pienriistan metsästysalueeseen nro 5619 Etelä-Kuhmo. Luvat voi ostaa Metsähallituksen erälupien verkkokaupasta (eraluvat.fi).

Mahdolliset metsästysrajoitukset, katso lisätietoja (riista.fi).

Muut aktiviteetit

  • Patikointi merkityllä reitillä: Kieverrysjärvillä on 5 km pitkä polku, joka on osittain rengasreitti.
  • Uinti: Kieverrysjärvillä virkistävän uintireissun tekeminen retken yhteydessä on mahdollista. Uinti on sallittua kaikissa kohteen järvissä ja lammissa. Uit Kieverrysjärven vesissä omalla vastuulla.
  • Lumikenkäily maastossa: Kohteella on hyvät mahdollisuudet lumikenkäilyyn. Alueelle johtavaa tietä ei kuitenkaan yleensä aurata talvisin.
  • Hiihto maastossa: Alueella voi liikkua hiihtäen, mutta valmiita latuja ei ajeta. Moottorikelkkahuoltouria voi käyttää latupohjana maastossa hiihtämiseen. Rajavyöhykkeellä liikkuminen ilman rajavartioviranomaisten myöntämää lupaa on kielletty.
  • Luontokeskukseen tutustuminen: Kuhmon luontokeskus Petola lähellä Kuhmon taajamaa, 54 km Kieverrysjärviltä, toimii kaikkien eteläisen Kainuun luonnonsuojelu- ja retkeilyalueiden luontokeskuksena.
  • Ryhmäopetukseen osallistuminen: Koululais- ja lapsiryhmien luonto-opastusta ja -opetusta varten saa lisätietoja Opettajien sivuilta sekä Kuhmon luontokeskus Petolasta. Kieverrysjärvillä ei järjestetä säännöllisiä opastettuja retkiä.
  • Marjastus ja sienestys: Marjastaminen ja sienestäminen on sallittua. Alueella kasvaa puolukkaa, mustikkaa, juolukkaa ja variksenmarjaa. Soilta löytyy lakkaa ja karpaloa.