Polku jonka ympärillä on metsää. Taustalla on järvi.

Retkeilyreitit ja polut

Reittien lähtöpisteet

  • Retkeilyreitti (5 km) alkaa Kieverrysjärvien pysäköintialueelta. Reitti on osittain pitkostettu, joten kuivalla kelillä sen pääsee kulkemaan esimerkiksi lenkkikengillä. Märempään aikaan kannattaa varat mukaan vettäpitävät jalkineet.
  • Melontaretkelle voi lähteä Porojärveltä läheltä pysäköintialuetta.

Kieverrysjärvien kartta (retkikartta.fi, avautuu uuteen ikkunaan)

Merkityt reitit

Kieverrysjärvien noin 5 kilometrin mittainen retkeilyreitti

Reitti sopii erinomaisesti aloittelevillekin retkeilijöille. Reitti kulkee rajavyöhykkeen lähellä kauniissa erämaisessa harju- ja järvimaisemassa, valoisien jäkäläkankaiden keskellä.

  • Reitin pitkospuut on osittain poistettu. Sillat ovat kunnossa, mutta ajoittain majavan korkealle nostattamat vedet voivat haitata sillalle asti pääsyä. 
  • Reitti palvelee ns. saapasreittinä, joka on merkitty sinisin maalimerkein.
  • Rajavyöhykkeellä liikkuminen ilman rajavyöhykelupaa on kielletty. Vyöhyke on merkitty maastoon selvästi.

Palvelut

Porojärvellä lähellä Kieverrysjärvien pysäköintialuetta on tulentekopaikka. Juolunkajärven rannalla on lyhyen pistopolun päässä laavu ja tulentekopaikka.

Melontareitit

  • Alue soveltuu hyvin järvimelontakohteeksi, jossa on mahdollista laatia eri pituisia omia reittejä. Melontaretken voi tehdä rengasreittinä, kun lähtee Porojärveltä, jatkaa Hukkasalmen kautta Hukkalammelle ja edelleen Syväsalmen kautta Juolunkajärvelle ja sieltä Syvälammelle. Syvälammen ja Porojärven välinen kannas on kapea ja sinne on kaivettu kanootin tai veneen ylivetoa helpottava uoma.
    • Palvelut: Porojärvellä lähellä Kieverrysjärvien pysäköintialuetta on tulentekopaikka. Juolunkajärven rannalla on laavu ja tulentekopaikka.