Nähtävyyksien ja näköalojen katselu

Jonkerinsalon upein nähtävyys on jylhänkaunis Hiidenportin rotkolaakso. Rotkolaakso houkuttelee erityisesti kesäaikaisia kävijöitä.

Patikointi

Jonkerinsalolla kulkee noin 5 km:n mittainen retkeilyreitti. Alueella on luvallista liikkua myös merkityn reitin ulkopuolella.

Huonoon kuntoon menneet pitkospuut on poistettu, joten reitti toimii ns. saapasreittinä. Huomioi tämä retkelle varustautuessa. Hiidenportin rotkolla reitti kulkee paikoin aivan kalliojyrkänteen reunalla, joten muista noudattaa varovaisuutta.

Polku havumetsässä kallioisen rotkolaakson reunalla.

Hiihto maastossa

Jonkerinsalolla voi liikkua myös hiihtäen, mutta alueelle ei ajeta latuja. Moottorikelkkahuoltouria voi käyttää latupohjana. 

Lumikenkäily

Kohteella on hyvät mahdollisuudet lumikenkäilyyn. Kannattaa kuitenkin huomioida, että alueelle johtavia metsäteitä ei yleensä aurata talvisin.

Melonta ja soutu

Alueen pieniä vesistöjä pitkin voi liikkua myös meloen. Alueen itälaidalla kulkee Jongunjoen melontareitti.

Erävaellukset meloen

Jongunjoen melontareitti (70 km) sivuaa Jonkerinsaloa alueen itälaidalla. Reitin varrella voi yöpyä teltassa tai laavulla.

Luontokeskukseen tutustuminen

Kuhmon luontokeskus Petola lähellä Kuhmon taajamaa tarjoaa lisätietoja Jonkerinsalon luonnonsuojelualueesta.

Kalastus

Jonkerinsalon alueella voi kalastaa kalastussäädösten mukaisesti.

Metsästys

Jonkerinsalon alueella metsästys on sallittu voimassa olevien metsästyssäädösten mukaisesti. Alue kuuluu pienriistan metsästysalueeseen nro 5619 Etelä-Kuhmo. Luvat voi ostaa Metsähallituksen erälupien verkkokaupasta (eraluvat.fi).
Mahdolliset metsästysrajoitukset, katso lisätietoja (riista.fi).

Marjastus ja sienestys

Marjastaminen ja sienestäminen on sallittua. Alueella kasvaa puolukkaa, mustikkaa, juolukkaa ja variksenmarjaa. Soilta löytyy lakkaa ja karpaloa.

Ryhmäopastukseen osallistuminen maastossa

Koululais- ja lapsiryhmien luonto-opastusta ja -opetusta varten saa lisätietoja Opettajien sivuilta sekä Kuhmon luontokeskus Petolasta. Jonkerinsalolla ei järjestetä säännöllisiä opastettuja retkiä.