Patikointi Erävaellus Melonta Veneily Nähtävyyksien ja näköalojen katselu Luontokeskukseen tutustuminen Hiihto maastossa Kalastus Osallistuminen ryhmäopastukseen Metsästys Marjastus ja sienestys Lumikenkäily

Mitä Jonkerinsalolla voi tehdä?

Kävellä merkityillä reiteillä

Jonkerinsalolla kulkee noin 5 km:n mittainen retkeilyreitti. Polku on osa Petranpolun reitistöä. Alueella on luvallista liikkua myös merkityn reitin ulkopuolella.

Huonoon kuntoon menneet pitkospuut on poistettu syksyn 2016 aikana, joten reitti toimii ns. saapasreittinä.

Tehdä erävaelluksia kävellen ja hiihtäen

Pitemmästä patikointi- tai hiihtoretkestä kiinnostuneet voivat jatkaa taivaltaan yhteensä 44 km:n mittaiselle Petranpolun retkeilyreitistölle. Reitin varrella voi yöpyä teltassa tai laavulla.

Hiihtää maastossa

Jonkerinsalolla voi liikkua myös hiihtäen, mutta alueelle ei ajeta latuja. Moottorikelkkahuoltouria voi käyttää latupohjana.

Liikkua lumikengillä

Kohteella on hyvät mahdollisuudet lumikenkäilyyn. Kannattaa kuitenkin huomioida, että alueelle johtavia metsäteitä ei yleensä aurata talvisin.

Meloa ja soutaa

Alueen pieniä vesistöjä pitkin voi liikkua myös meloen. Alueen itälaidalla kulkee Jongunjoen melontareitti.

Tehdä erävaelluksia meloen

Jongunjoen melontareitti (70 km) sivuaa Jonkerinsaloa alueen itälaidalla. Reitin varrella voi yöpyä teltassa tai laavulla.

Katsella nähtävyyksiä ja näköaloja

Jonkerinsalon upein nähtävyys on jylhänkaunis Hiidenportin rotkolaakso.

Tutustua luontokeskukseen

Kuhmon luontokeskus Petola lähellä Kuhmon taajamaa tarjoaa lisätietoja Jonkerinsalon luonnonsuojelualueesta.

Kalastaa

Jonkerinsalon alueella voi kalastaa kalastussäädösten mukaisesti.

Metsästää

Jonkerinsalon alueella metsästys on sallittu voimassa olevien metsästyssäädösten mukaisesti. Alue kuuluu pienriistan metsästysalueeseen nro 5619 Etelä-Kuhmo. Luvat voi ostaa Metsähallituksen erälupien verkkokaupasta (www.eräluvat.fi).
Mahdolliset metsästysrajoitukset, katso lisätietoja (www.riista.fi).

Marjastaa ja sienestää

Marjastaminen ja sienestäminen on sallittua. Alueella kasvaa puolukkaa, mustikkaa, juolukkaa ja variksenmarjaa. Soilta löytyy lakkaa ja karpaloa.

Osallistua ryhmäopastukseen maastossa

Koululais- ja lapsiryhmien luonto-opastusta ja -opetusta varten saa lisätietoja Opettajien sivuilta sekä Kuhmon luontokeskus Petolasta. Jonkerinsalolla ei järjestetä säännöllisiä opastettuja retkiä.

Kalastonhoitomaksu

Kuva: Metsähallitus.

Kalastaja (18-64-vuotias) - maksa kalastonhoitomaksu (www.eraluvat.fi).