Vihaslahden kulkuyhteydet ja reitit

Vihaslahti sijaitsee Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa 8 kilometrin päässä Kalajoen keskustasta ja 4,5 kilometrin päässä Kalajoen hiekkasärkiltä.

Kuvituskuva.

Kulkuyhteydet

Bussilla

Kalajoen keskustasta pääsee Hiekkasärkille useilla vakiovuoroilla. Tarkasta ajantasaiset bussiaikataulut osoitteessa matkahuolto.fi. Lähtöpaikka on Kalajoen Matkahuolto (Kasarmitie 3), ja pysäkkejä on matkan varrella useita. Päätepysäkki on valtatie 8:n varrella, Hiekkasärkkien ABC-aseman kupeessa.

Autolla

Vihaslahti-Hiekkasärkkien retkeilyreitin voi aloittaa joko Vihaslahden tulentekopaikalta tai Hiekkasärkiltä. Retkeilyreitti on yhteen suuntaan noin 4 km.

Vihaslahden tulentekopaikka

Vihaslahden tulentekopaikalta noin 100 metrin päässä on pieni pysäköintipaikka, jonne mahtuu neljä autoa väljästi. Pysäköintialueelle ei ole opasteita, mutta paikan päälle löytää helposti Kalajoen keskustasta. Poistu joen etelän puoleisesta liikenneympyrästä Holmantien suuntaan ja aja 1 kilometri. Käänny vasemmalle Vihasniementielle, jota jatkat noin 3,7 kilometriä. Käänny vasemmalle Maristonrantaan ja jatka vielä 500 metriä. Auton voit jättää tien päähän, josta on kävellen matkaa tulentekopaikalle 100 metriä.

Hiekkasärkkien kautta

Vihaslahden-Hiekkasärkkien retkeilyreitin voi aloittaa Kalajoen Hiekkasärkiltä, Dyynitien pysäköintipaikalta, jossa on opastekyltti reitille. 

Retkeilyreiteille

Hiekkasärkkien-Vihaslahden retkeilyreitille voi lähteä joko Vihaslahden taukopaikalta tai Kalajoen hiekkasärkiltä. Reitin pituus on yhteen suuntaan 4 km.

Kartat

Kuvituskuva.

Muut kartat

  • Maastokartta Q422 Kalajoki, 1:50 000. Karttoja voi ostaa Maanmittauslaitokselta ja Karttakeskukselta sekä hyvin varustetuista kirjakaupoista.
  • Maastokartta/Peruskartta Q4223 Kalajoki 1:25 000. Karttoja voi ostaa Maanmittauslaitokselta ja Karttakeskukselta sekä hyvin varustetuista kirjakaupoista.
  • Retkeily GT Länsi-Suomi, 2015 1:250 000. Karttoja voi ostaa Karttakeskukselta ja hyvin varustetuista kirjakaupoista.
  • GT tiekartta Länsi-Suomi, 2018, 1:250 000. Karttoja voi ostaa mm. Karttakeskuksesta ja hyvin varustetuista kirjakaupoista.