Vihaslahden aktiviteetit


Päiväretkeily

Vihaslahden-Hiekkasärkkien retkeilypolku soveltuu mainiosti päiväretkeilyyn. Reitin pituus on yhteen suuntaan 4 kilometriä ja matkan varrella on useita penkkejä, joille voi pysähtyä levähtämään. Reitti on helppokulkuinen ja suurimmalta osalta leveää lankkupolkua, joille on helppo lähteä vaikkapa lastenrattaiden kanssa. Reitillä on muutamia nousuja ja laskuja, jotka tekevät polun vaativaksi pyörätuolilla kulkeville. Vihaslahden taukopaikalla voi tehdä nuotion tai vain nauttia eväistä katoksen suojissa.

Nähtävyyksien ja näköalojen katselu

Sini-keltainen opastekyltti retkeilyreitille. Taustalla hiekkadyynejä.Vihaslahden-Hiekkasärkkien nähtävyyksiin kuuluu Kalajoen dyynialue, jonka pituus on yli 3 km. Retkeilypolku kulkee hiekkasärkkien keskellä, ja niiltä voi tarkkailla merilintuja ja rannan karuihin olosuhteisiin sopeutuneita kasveja, kuten suola-arhoa ja keltamaksaruohoa. Dyynialueen jälkeen maasto muuttuu kosteammaksi harmaaleppälehdoksi ja saraniityiksi, joilla lampaat laiduntavat. Vihaslahden lintutornilla kluuvijärven rehevät rantaniityt avautuvat katsojalle monipuolisen lintulajiston kera.

Muut aktiviteetit

Kalajoen Hiekkasärkillä on paljon kaupallisia palveluja ja aktiviteetteja, joihin voit tutustua sivustolla visitkalajoki.fi.