Teerisuo - Lososuon reitit

21.7.2023
Teeri-Lososuolla pitkokset ja kävelysillat ovat erittäin huonossa kunnossa. Varaudu retkelle pitkävartisilla kengillä. Reitin kunnostustöiden suunnittelu aloitetaan syksyllä 2023.

Kuvassa polku jonka ympärillä on metsää.

Retkeilyreitit ja polut

Teerisuon - Lososuon polut kulkevat pitkin soita ja pieniä kangassaarekkeita. Ne on varustettu pitkoksin, mutta ota huomioon, että reitin pitkokset ovat paikoin erittäin huonossa kunnossa.  Retkelle on hyvä varata kumisaappaat.

Polkujen lisäksi soidensuojelualueella voi liikkua muuallakin, mutta varsinkin keväällä ja alkukesällä poluilta poistumista tulisi välttää lintujen pesimisrauhan turvaamiseksi. Teerisuon - Lososuon alueelta johtaa polku lounaaseen Hiidenportin kansallispuistoon.

Reittien lähtöpisteet

  • Teerisuon reitti alkaa Kuhmo - Valtimo -tien (nro 5284) varrella olevalta Teerisuon - Lososuon pysäköintialueelta, jossa on myös alueen opastustaulu.
  • Retkeilyreitille pääsee myös Urpovaaran tienhaaran kohdalta Kuhmo - Valtimo -tieltä (nro 5284).

Teerisuon - Lososuon kartta (retkikartta.fi, avautuu uuteen ikkunaan).

Ympyräreitti

Teerisuon reitti, 11,5 km

Alueesta saa hyvän kuvan kulkemalla Teerisuon ympäri kiertävän ympyräreitin. Reitiltä avautuvat näkymät laajoille luonnontilaisille suoalueille, jotka vuorottelevat maisemassa pienten metsäsaarekkeiden kanssa. Helppokulkuisessa maastossa etenevä reitti on merkitty punaisin maalimerkein.

Palvelut

Teerisuon laavu tulentekopaikkoineen ja Multisärkän tulentekopaikka.

Yhteys: Teerilammella reitiltä erkanee polku Hiidenportin kansallispuiston suuntaan Kuhmo - Valtimo -tielle (nro 5284).

Ota huomioon

Reitin pitkokset ovat paikoin erittäin huonossa kunnossa. Ota tämä huomioon retkelle valmistautuessa.

Muut reitit

Reitti, 7,5 km

Teerisuon - Lososuon soidensuojelualueelta Hiidenportin kansallispuistoon reitti erkanee Teerisuon reitistä Teerilammella. Reitti etenee Kiurulammen tulentekopaikan kautta Kuhmo - Valtimo -tien (nro 5284) yli Urpovaaran tienhaaran kohdalla. Teerilammelta Kiurulammen tulentekopaikalle on matkaa noin 1 km. Tulentekopaikalta Kuhmo-Valtimo -tielle matkaa on lähes 2,5 km. Tieltä Hiidenportin kansallispuistoon Urpovaaran pysäköintialueelle on matkaa noin 4 kilometriä.

Palvelut

Kiurulammen tulentekopaikka (Ei enää ylläpitoa. Poistetaan lähivuosina.)