Retkeilyreitit ja polut

Teerisuon - Lososuon polut kulkevat pitkin soita ja pieniä kangassaarekkeita. Ne on varustettu pitkoksin, mutta ota huomioon, että reitin pitkokset ovat paikoin erittäin huonossa kunnossa.  Retkelle on hyvä varata kumisaappaat.

Polkujen lisäksi soidensuojelualueella voi liikkua muuallakin, mutta varsinkin keväällä ja alkukesällä poluilta poistumista tulisi välttää lintujen pesimisrauhan turvaamiseksi. Teerisuon - Lososuon alueelta johtaa polku lounaaseen Hiidenportin kansallispuistoon.

Reittien lähtöpisteet

 • Teerisuon reitti alkaa Kuhmo - Valtimo -tien (nro 5284) varrella olevalta Teerisuon - Lososuon pysäköintialueelta, jossa on myös alueen opastustaulu.
 • Retkeilyreitille pääsee myös Urpovaaran tienhaaran kohdalta Kuhmo - Valtimo -tieltä (nro 5284).

Rengasreitti

 • Teerisuon reitti, 11,5 km. Alueesta saa hyvän kuvan kulkemalla Teerisuon ympäri kiertävän rengasreitin. Reitiltä avautuvat näkymät laajoille luonnontilaisille suoalueille, jotka vuorottelevat maisemassa pienten metsäsaarekkeiden kanssa. Helppokulkuisessa maastossa etenevä reitti on merkitty punaisin maalimerkein.
  • Palvelut: Teerisuon laavu tulentekopaikkoineen ja Multisärkän tulentekopaikka.
  • Yhteys: Teerilammella reitiltä erkanee polku Hiidenportin kansallispuiston suuntaan Kuhmo - Valtimo -tielle (nro 5284).
  • Huom! Reitin pitkokset ovat paikoin erittäin huonossa kunnossa. Ota tämä huomioon retkelle valmistautuessa.

Muut reitit

 • Reitti (7,5 km) Teerisuon - Lososuon soidensuojelualueelta Hiidenportin kansallispuistoon erkanee Teerisuon reitistä Teerilammella. Reitti etenee Kiurulammen tulentekopaikan kautta Kuhmo - Valtimo -tien (nro 5284) yli Urpovaaran tienhaaran kohdalla. Teerilammelta Kiurulammen tulentekopaikalle on matkaa noin 1 km. Tulentekopaikalta Kuhmo-Valtimo -tielle matkaa on lähes 2,5 km. Tieltä Hiidenportin kansallispuistoon Urpovaaran pysäköintialueelle on matkaa noin 4 kilometriä.
  • Palvelut: Kiurulammen tulentekopaikka (Ei enää ylläpitoa. Poistetaan lähivuosina.)