Mitä Riuttaskorvessa voi tehdä?

HUOM! Riuttaskorven viitoitukset ja reitistöt ovat heikossa kunnossa. Mikäli kuitenkin aiot retkeillä alueella, ota mukaan kartta ja kompassi sekä varovaisuutta.

Kävellä merkityllä reitillä

Riuttaskorpi soveltuu erinomaisesti päiväretkeilyyn. Alueella on noin 15 km retkeilyreittejä.

Tehdä erävaelluksia kävellen

Retkeilymahdollisuuksia laajentaa lähikuntien ylläpitämä Pirkan Taival -retkeilyreitistö, jota pitkin voi patikoida Ikaalisten (ikaalinen.fi) ja Parkanon (parkano.fi) sekä Ylöjärven (ylojarvi.fi), Ruoveden (ruovesi.fi) ja Virtojen (virrat.fi) suuntiin. Reitti yhdistää myös Seitsemisen ja Helvetinjärven kansallispuistot. Matkan varrella voi yöpyä teltassa, laavulla sekä vuokrakämpässä.

Henkilö valokuvaa koskea.

 

Meloa ja soutaa

Keihäsjoen reitti (phpoint.fi) on melontakelpoinen keväällä, jolloin vettä on runsaasti. Koskipaikat eivät sovellu aloitteleville melojille. Osa koskista ja uittopadot on ohitettava kanootteja kantamalla. Kalliojärven pohjoisrannalla olevalla paikoitusalueella on kanoottien vesillelaskupaikka.

Hiihtää maastossa

Talvisessa Riuttaskorven maastossa voi hiihtää avaamalla itse latunsa.

Tehdä erävaelluksia hiihtäen

Yön yli kestävät hiihtoretket onnistuvat myös Pirkan Taival -retkeilyreitin maastoihin vedetyllä perinteisen ladulla, joka sivuaa Riuttaskorven alueen eteläosaa. Latua ylläpitää Ylöjärven (ylojarvi.fi) kaupunki. Matkan varrella voi yöpyä teltassa, laavulla sekä vuokrakämpässä.

Kalastaa

Riuttaskorven alueella voi onkia ja pilkkiä jokaisenoikeudella (ymparisto.fi). Viehekalastus on sallittu Haukijärvessä kalastonhoitomaksulla (eräluvat.fi) tai Metsähallituksen kalastusluvalla (eräluvat.fi). Viehekalastaessa täytyy lisäksi olla maksettuna kalastonhoitomaksu (eräluvat.fi). Luvat voi ostaa Metsähallituksen erälupien verkkokaupasta (eräluvat.fi). Kalastajan on tarkistettava kalastusrajoitukset osoitteesta kalastusrajoitus.fi.

Metsästää

Riuttaskorven alue kuuluu Metsähallituksen Kurun pienriistan metsästysalueeseen (nro 6645). Luvat voi ostaa Metsähallituksen erälupien verkkokaupasta (eräluvat.fi).

Marjastaa ja sienestää

Marjojen ja sienien poiminta on sallittua virkistysmetsän alueella.

Uida

Alueen vesistöissä on uiminen sallittua. Haukijärven koillisosassa on laituri, joka on ensisijaisesti saunan vuokraajien käytössä. Alueella ei ole virallista uimarantaa.