Retkeilyreitit ja polut

Reittien lähtöpisteet

  • Reposuon ympyräreitille voi lähteä joko Ulkkajoen, Kiviniemen tai Anttosen pysäköintialueilta.

Ympyräreitti

  • Pitkospuut kesäisessä luonnossa. Pitkospuiden ympärillä kasvaa mäntyjä.Ketunlenkki, 12 km, kiertää koko Reposuon. Reittimerkintänä on oranssi ympyrä. Reitti on pääosin helppokulkuisessa mutta vaihtelevassa maastossa. Pitkostettua osuutta on noin 5 km. Osa reitistä kulkee tietä pitkin.
    Reitin suositeltava kulkusuunta on vastapäivään. Ulkkajoen pysäköintialueen läheiseltä (200 m) luontotornilta reitti johtaa avosuon rämeniemekkeen kautta Kaiskunniemen tulentekopaikalle. Avosuon kohdalla kannattaa pysähtyä tähyilemään oikealle avautuvaa vesinäkymää ja vasemmalle tarjoutuvaa laajaa maisemaa lamparealueen yli. Kaiskunniemessä maasto muuttuu kauniista mäntykankaisesta harjanteesta kosteapohjaiseen taimikkonotkelmaan. Kaiskuniemestä reitti kaartaa Pankajärveen rajautuvalle rantasuolle. Se kulkee Pankajärven kauniin rannan ja avosuon välissä kohti Salvoniemeä, jonka tulentekopaikka on entisen talousmetsän keskellä. Salvoniemestä polku jatkuu Kiviniemeen.
    Kiviniemestä reitti kulkee tietä pitkin risteykseen, josta käännytään suon reunaa seuraavalle ajouralle. Kilometrin jälkeen ajoura vaihtuu poluksi, joka vie suon reunaa seuraten Olpperinlammen eteläpuoliselle harjualueelle. Olpperin tulentekopaikka on harjanteen päällä. Tulentekopaikalta on hyvät näkymät avosuolle, jonka takana silmiin siintää Pankajärvi. Tulentekopaikalta polku vie suota seuraille takaisin Ulkkajoen pysäköintialueelle. Ohjeellinen kulkuaika on vauhdin ja voimien vaihdellessa 3 - 7 h.
    • Palvelut: Kaiskunniemen, Salvoniemen ja Olpperin tulentekopaikoilla on myös puuliiteri ja kuivakäymälä. Ulkkajoen luontotorniin ja katselulavalle pääsee lastenvaunuilla ja pyörätuolilla. Ulkkajoen pysäköintialueen vieressä on esteetön käymälä.
    • Nähtävää: Ulkkajoen luontotorni ja katselulava.