Reittien lähtöpisteet

Raesärkkien reitti alkaa alueen pysäköintialueelta.

Reittien opasviitat metsässä.Opastetut reitit

  • Raesärkkien reitit ovat merkitty maastoon opasviitoin. Karttaan merkityt reitit ovat helppokulkuisia, sopivat aloitteleville retkeilijöille ja ovat kuljettavissa myös pikkukengillä. 
  • Raesärkkien reitti (9,2 km edestakaisin) alkaa pysäköintialueelta. Maasto on helppokulkuista, sillä alussa reitti etenee harjujen välissä ja välillä niiden päällä kulkevaa leveää kärrytien pohjaa pitkin. Kärrytie jatkuu aina Tammenalussuvannon tulentekopaikalle asti.  Raesärkkien reitti jatkuu Ison Raejärven länsirantaa seuraillen vanhaa polkupyöräuraa pitkin. Reitti päättyy alueen pohjoisrajalle ja paluu tapahtuu samaa reittiä pitkin takaisin. Ohjeellinen kulkuaika on noin 3 - 5 tuntia.
  • Ahven-Valkeisen ympäri kulkee lisäksi kaksi reilun kilometrin pituista polkua.
  • Ahven-Valkeisen pohjoisrannalla on omatoiminen tulentekopaikka. Varsinainen reitti ei vie tulentekopaikalle, vaan reitiltä on pisto (150 m) entisen uittopadon luona sijaitsevalle tulentekopaikalle.

Maasto on kumpuilevaa ja reitti viekin ylös ja alas harjulta toiselle. Harjujen päältä on näkymiä melko kauas ja aivan reitin varrella on kauniita lampi-, joki- ja suomaisemia. Reitti on kuljettavissa lastenvaunuilla Tammenalussuvannon tulentekopaikalle asti, jos varautuu siihen, että vanha kärrytie on paikoin kivinen ja osin pehmyttä hiekkaa, jossa vaunujen kanssa liikkuminen on raskaampaa.

  • Palvelut: Pysäköintialue sekä Ahven-Valkeisen ja Tammenalussuvannon tulentekopaikat, joissa on kuivakäymälä.

Pitkät puiset portaat metsärinteessä.

Puinen silta joen yllä.

Metsässä on pitkokset ja kinttupolku.