Kävellä merkityllä reitillä

Raesärkän luonnonsuojelualueella on yksi merkitty reitti (4,6 km), joka polveilee viehkeässä harjumaisemassa. Reittiä reunustaa molemmin puolin vesistönäkymät, sillä alueella on erilaisia lampia, järviä ja jokinäkymiä kauniita avosoita unohtamatta.

Hiihtää maastossa

Hiihtäminen on sallittua Raesärkän luonnonsuojelualueella, mutta alueelle ei ajeta latuja.

Kolme lumikenkäilijää seisoo havumetsässä ja katsoo kohti kameraa.

Kalastaa

Onkiminen ja pilkkiminen on sallittua jokaisenoikeudella (ymparisto.fi) . Viehekalastusta varten pitää 18-69 vuotiaiden maksaa kalastonhoitomaksu (eräluvat.fi). Jos kalastat useammalla kuin yhdellä vavalla tarvitset lisäksi Metsähallituksen Etelä-Suomen vapaluvan nro 7413 (eräluvat.fi)Luvat voi ostaa erälupien verkkokaupasta (eräluvat.fi).

Pyydyskalastukseen tarvitaan kalastonhoitomaksun lisäksi Metsähallituksen Ylä-Karjalan / Ylä-Savon pyydysluvan nro 7001 (eräluvat.fi). Luvat ovat voi ostaa palvelunumerosta 020 69 2424.

Kalastajan on tarkistettava kalastusrajoitukset osoitteesta kalastusrajoitus.fi!

Pyöräillä

Raesärkän luonnonsuojelualueella ei ole merkittyjä pyöräilyreittejä, mutta alueen läpi menevää vanhaa kärrytietä ja pyöräuraa (yht. 4,6 km) on mukava maastopyöräillä. Lyhyt kärrytie (noin 2 km) vie Raesärkkien pysäköintialueelta Tammenalussuvannon tulentekopaikan kohdalle, josta reitti jatkuu vanhaa pyöräuraa pitkin vielä noin 2,6 km. Reitti ei ole ympyräreitti, joten samaa tietä on palattava takaisin lähtöpisteeseen.

Metsästää

Raesärkkien alue sisältyy Siera-Yöttäjän pienriistan metsästysalueeseen (lupa-alue 7614). Luvan voi ostaa Metsähallituksen erälupien verkkokaupasta (eräluvat.fi).

Marjastaa ja sienestää

Marjastus ja sienestys on sallittua Raesärkän luonnonsuojelualueella, josta saattaa mukaan saada erityisesti puolukoita.

Uida

Alueella ei ole virallista uimarantaa. Alueen kirkkaat ja kylmät järvivedet virkistävät uimaria.