Medvastön-Stormossenin aktiviteetit

Huomioithan, että Smedjevikenin lahden rajoitusvyöhykkeellä on liikkumis- ja kalastuskielto 1.4. – 30.10. välisenä aikana.

Patikointi

Alueen Medvastsundetin pysäköintilevikkeeltä lähtevä noin 250 metrin mittainen polku johtaa Morsfjärdenin lintulavalle. Polku kulkee aluksi kivennäismaalla. Ruovikon poikki menevä osuus (noin 200 m) ennen lintulavaa on pitkostettu.

Medvastön-Stormossenin alueella on monia kauniita laitumia. Dåvitsin laidunalueella voi liikkua laidunnusaikana omalla vastuulla. Myös Medvastsundetin laitumella voi liikkua. Laitumille kuljetaan laidunnusaikana erikseen rakennetusta laidunaidan ylikulusta. Laitumella liikkumisen tulee olla rauhallista, eikä eläimiä saa säikytellä. Eläimet väistävät luontaisesti ihmistä, mutta on syytä välttää joutumasta lauman keskelle. Koiria ei saa viedä laitumelle laidunnusaikaan.

Lampaita laiduntamassa laitumella.

Hiihto

Hirsalantien (nro 11277) pysäköintialueelta pääsee helposti Dåvitsin laitumelle. Laitumen avoimet alueet tarjoavat omia latuja kulkevalle hyvän ympäristön lyhyelle hiihtoretkelle.

Lintujen tarkkailu

Medvastön-Stormossenin ruovikkoiset merenlahdet ovat erityisesti linnustoltaan arvokkaita kosteikkoja ja siten erinomaisia paikkoja lintujen tarkkailuun varsinkin muuttoaikoina. Alueella pysähtyy ruokailemaan ja levähtämään keväisin ja syksyisin runsaasti muuttomatkalla olevia vesilintuja, kahlaajia ja petolintuja. Ruovikoiden kätköissä voi nähdä myös alueen arvokasta pesimälinnustoa. Lintujen tarkkailua varten alueella on 6 – 8 henkeä kantava Morsfjärdenin lintulava, joka sijaitsee Medvastsundetin pohjoisrannalla Smedjevikenin merenlahdella.