Erävaellukset

Litokairan erämainen alue on omatoimisen retkeilijän kohde, jossa liikkuminen merkittyjen reittien ulkopuolella edellyttää monipuolisia retkeily- ja suunnistustaitoja. Alueella on mahdollista yöpyä teltassa, laavuilla tai autiotuvissa.

Lintujen tarkkailu

Papinpalon lintutornilta avautuu suonäkymä, jossa kaikenlaiset linnut kotkasta kirviseen ja metsosta muuttohaukkaan saattavat sattua tarkkailijan kiikariin. Tornilla lintujen tunnistusta helpottaa kuvataulu alueen yleisimmistä linnuista.

Luontopolulla kävely

Papinpalon luontopolku on 4,6 km pitkä pistoreitti. Polun päässä on lintutorni, josta aukeaa vaikuttava suonäkymä Pikku Papinlampien rimmikoille.

Muut aktiviteetit

  • Hiihto maastossa: Litokaira soveltuu erinomaisesti erämaahiihtoon, mutta se edellyttää monipuolisia retkeily- ja suunnistustaitoja. Alueella on mahdollista yöpyä teltassa, laavuilla tai autiotuvissa.
  • Marjastus ja sienestys: Litokairan alueella marjastus ja sienestys ovat jokaisenoikeuksia (ymparisto.fi) ja sallittuja koko alueella.
  • Metsästys: Pienriistan metsästys on Litokairassa sallittua. Litokairan metsästysalueet ovat Yli-Ii (lupa-alue 5626) ja Ranua (lupa-alue 2619). Luvat voi ostaa Metsähallituksen erälupien verkkokaupasta (eräluvat.fi).
  • Patikointi: Papinpalon luontopolku johtaa Tervonsuon lintutornille ja Tervon laavulle.