Retkeilyreitit ja polut

Polku rinteessä metsässä.

Uuron reitti (5 km) on pienen luonnonsuojelualueen ainoa merkitty reitti, mutta alueelta on yhteydet pidemmälle vaellusreitille - Kolinpolulle.

Kolvananuuron maasto on vaikeakulkuinen, koska rotkon pohja on kivikkoinen ja korkeuserot ovat suuret. Kivikot voivat olla myös erittäin liukkaita.

Reittien lähtöpisteet

  • Uuron reitti -luontopolulle voi lähteä joko Kontiolahden tai Enon puoleisilta pysäköintialueilta.  

Luontopolku

  • Retkeilijä tarkastelee opasteita metsässä retkeilyreitin risteyksessä.Uuron reitti, 5 km, on ympyräreitti, joka kulkee paikoin erittäin vaikeakulkuisessa maastossa. Reittimerkintänä on oranssikeltainen ympyrä. Kiertosuunta on myötäpäivään.
    Rotkoon laskeudutaan vanhaa tienpohjaa myöten. Uuron pohjalla reitti kulkee suon kautta tulentekopaikalle, jonka jälkeen reitti jatkuu rotkolaakson eteläpäässä vaikeakulkuisessa kivikossa. Alueen ainoalle taukopaikalle on polkua pitkin matkaa Enon puoleiselta pysäköintialueelta noin 1 km ja Kontiolahden puoleiselta pysäköintialueelta 2 km.
    Rotkon päässä polku nousee jyrkästi ylös rotkon oikealle reunalle, jota reitti seurailee jonkin matkaa. Maisemia voi siis ihailla niin rotkon reunalta kuin pohjaltakin. Ylhäältä rotkon reunalta polulta erkanee vanha tienpohja, jota pitkin reitti etenee, kunnes siirrytään takaisin polulle, joka vie lähtöpisteeseen. Ohjeellinen kulkuaika on 3 tuntia.

Muut reitit

  • Kolinpolku (viakarelia.fi), 63 km, alkaa Kontiolahden Uurosta valtatie 6:n ja kantatie 73:n risteyksestä ja päättyy Kolin kansallispuistoon. Kolinpolku on yksi UKK-reitin osuuksista. Luonnonsuojelualueen ulkopuolella reittiä ylläpitää Kontiolahden kunta. Kolvananuurossa Kolinpolku jatkuu Joensuun suuntaan Uuron reitin eteläkärjestä sekä Kolin suuntaan Uuron reitin ja Kontiolahden puoleiselta pysäköintialueelta tulevan polun risteyksestä.