Mitä Kolvananuurossa voi tehdä?

Retkeilijät kävelevät polkua pitkin rotkolaaksossa. Polku peittyy saniaisiin ja ympärillä kasvaa lehtipuita.Kävellä merkityllä reitillä

Luonnonsuojelualueella on merkittyjä reittejä noin 6,5 km. Uuron reitti -luontopolku (5 km) muodostaa ympyräreitin pysäköintialueille johtavien polkujen väliin. Kolvananuuron erikoinen rotkolaakso voi olla myös nähtävyysosana pidemmällä vaellusreitillä.

Tehdä erävaelluksia kävellen

Luonnonsuojelualueelta on yhteys Kolinpolulle (63 km). Reittien varrella on mahdollista yöpyä laavulla.

Tutustua luontopolkuun

Uuron reitti -luontopolku on noin 5 km pitkä. Jännittävä luontopolku kiertää Kolvananuuron ympäri, välillä rotkon pohjalla ja välillä ylhäällä rotkon reunamilla.

Kalastaa

Kolvananuuron luonnonsuojelualue ei ole kovinkaan otollinen kohde kalojen narraajille, mutta onkiminen ja pilkkiminen on sallittua jokaisenoikeudella (ymparisto.fi). Alueella saa viehekalastaa suorittamalla kalastonhoitomaksu (eräluvat.fi)Jos kalastat useammalla kuin yhdellä vavalla tarvitset kalastonhoitomaksun lisäksi valtion vesillä  Metsähallituksen Etelä-Suomen vapaluvan nro 7413 (eräluvat.fi)Luvat voi ostaa erälupien verkkokaupasta (www.eräluvat.fi). Kalastajan on tarkistettava kalastusrajoitukset osoitteesta kalastusrajoitus.fi!

Marjastaa ja sienestää

Marjastus ja sienestys on sallittua luonnonsuojelualueella.