Patikointi

Virkistävä patikointi suoluonnon helmassa on hieno kokemus. Jo lyhyt tutustuminen suon salaisuuksiin tuo uusia elämyksiä ja antaa mielenrauhaa kiireiselle kävijälle.
Kaakkurilammet- pistoreitti lintutornille sekä Isonevan kierros ovat kummatkin lyhyitä ja helppokulkuisia reittejä, jotka sopivat hyvin sekä lapsiperheille että tottumattomalle patikoijalle. Koska kaikki reitit suolla ovat pitkospuureittejä ne eivät kuitenkaan sovellu lastenvaunuille.

Isonevan kummankin polun varrella on opastetauluja, jotka kertovat suoluonnosta. Kaakkkurilammet- pistoreitin päässä on lintutorni.

Avosuota halkovat pitkospuut.


Lumikenkäily ja hiihto

Talvisaikaan vaeltaminen sujuu myös lumikengillä merkittyä polkua pitkin. Polkuja ei kuitenkaan huolleta talvisin. 
Umpihangessa hiihto on raskasta, mutta palkitseva tapa liikkua talvella avomaastossa. Kannattaa käyttää leveitä suksia sekä jalkineina saappaita.

Hiihtäjä pysähtynyt katselemaan talvista avosuomaisemaa.


Lintujen tarkkailu 

Isonevan luonto herää jo aikaisin keväällä. Teerien soidinmenojen saloihin voi päästä tutustumaan maaliskuulta alkaen. Onnistumiseen tarvitaan kuitenkin aikaista retkeä ja hieman tuuria. 
Kevään edistyessä ensimmäiset kurjet ilmestyvät pälville. 
Paras paikka lintujen tarkkailuun on Kaakkurilammet -pistoreitin päässä oleva lintutorni. Retkelle kannatta ottaa mukaan kiikarit. Kevätaamu Isonevalla on lintujen tarkkailijalle ikimuistoinen kokemus. 

Luontovalokuvaus

Isonevan karu luonto tarjoaa paljon yllätyksiä luontokuvaajalle jokaisena vuodenaikana. Aikainen aamu-usva tai syksyn ruskavärit Isonevalla ovat hienoja kuvauskohteita. 
Lintutornista käsin kärsivällinen lintukuvaaja voi ikuistaa sääksen lentoa tai kurjen ruokailua.

Muut aktiviteetit

Marjastus ja sienestys: Isonevan metsäisillä alueilla kasvaa sekä mustikkaa että puolukkaa. Tarkkasilmäinen saattaa löytää myös ruokasieniä. Suomuuraimen oranssinvärisiä marjoja löytyy avoimilla suoalueilla heinäkuun lopulla ja myöhään syys-lokakuussa kannattaa samoilta paikoilta etsiä tummanpunaisia karpaloita.
Isonevan suohetteiköt ovat kuitenkin paikoin niin vetiset, ettei turvemaa kanna poimijaa. 

Maisemien katselu: Isonevan poluilta ja lintutornista voi ihailla keidassuon karua ja avaraa suomaisemaa.