Vuorilammen aktiviteetit

Kaksi retkeilijää kävelee havumetsässä kulkevalla polulla.

Patikointi

Pölhövaaran alueella ja Vuorilammen ympäri kulkee Vuorilammen polku, joka sopii parhaiten päiväretken kohteeksi. Polku on suurimmalta osaltaan melko helppokulkuinen, mutta hieman vaativampiakin paikkoja löytyy. Maisema vaihtuu usein ja reitin varrella on muutama jyrkähkö nousu.

Nähtävyyksien ja näköalojen katselu

Vuorilammen polun varrella on paljon nähtävää. Patikointiretken kohokohta on kalliojyrkänteiden ympäröimä Vuorilampi, mutta monenlaista nähtävää on koko reitin varrella: jyrkät särkkärinteet, monet metsäpalot läpikäyneet vanhat petäjät, valtavan kokoiset kuuset, pienet metsäpurot ja paljon muuta.

Puinen viitta jossa lukee näköalapaikka. Taustalla havumetsäinen maisema.

Marjastus ja sienestys

Alueella voi marjastaa ja sienestää jokaisenoikeudella. Reitin vaihteleva luonto tarjoaa niin mustikkaa ja puolukkaa kuin soiden kultamarjoja, lakkoja. Hyvänä vuonna soilta saattaa löytää karpaloitakin. Kuivat kankaat ja hämyisät kuusikot tarjoavat erilaisia kasvualustoja monipuoliselle sienivalikoimalle.

Sammalikolla kasvaa sieni.

Muut aktiviteetit

Lintujen tarkkailu

Vuorilampi ja Pölhövaara tarjoavat hyvät mahdollisuudet tarkkailla vanhojen metsien tyypillisiä lintuja.

Kalastus

Onkiminen ja pilkkiminen on luvallista Vuorilammella jokaisenoikeuksin. Muuta kalastamista varten tarvitaan kalastonhoitomaksu (eräluvat.fi). Kalastonhoitomaksuun sisältyy uistelu yhdellä vavalla. Mikäli kalastuksessa käytetään useampia vapoja, tulee lunastaa Pohjois-Pohjanmaa - Kainuu vapalupa 5411 (eraluvat.fi).

Metsästys

Metsästys on sallittu voimassa olevien säädösten mukaisesti
Alue kuuluu pienriistan metsästysalueeseen 5611 Hyrynsalmi-Ristijärvi (eräluvat.fi)
Paikallisilla asukkailla on ns. vapaa metsästysoikeus (metsästyslain 8 §)