Saapuminen Uddskatanille


Uddskatanin ja Tulliniemen luonnonsuojelualueet sijaitsevat Hankoniemen kärjessä, Hangon kaupunkialueelta lounaaseen. Alueella liikkuminen on sallittu ainoastaan merkittyä polkua pitkin.

Julkisilla kulkuneuvoilla

  • Hangon kaupunkiin pääsee linja-autolla (matkahuolto.fi) ja junalla (vr.fi) eri puolilta Suomea. Hangon linja-autoasemalta on Vapaasatama 1 kohdalla sijaitsevalle pysäköintialueelle noin reilu 2 km. Pysäköintialueelta on noin 400 metrin kävelymatka Tulliniemen luontopolun lähtöpisteeseen.

Autolla

  • Hankoon ajetaan Hanko - Hyvinkääntietä (valtatie nro 25). Tien nimi vaihtuu kaupunkialueella Santalantieksi. Ajamalla Esplanaadia Hangon kaupungin läpi tullaan Vapaasatama 1 osoitteessa olevalle pysäköintialueelle. Pysäköintialueelta on noin 400 metrin kävelymatka luontopolun alkuun.

Pyörällä

  • Hankoniemi ja sen etelärannan luontokohteet ovat oivallisia pyöräretkikohteita. Vanha Hankoon johtava tie, joka menee muun muassa Dagmarinpuiston ja Täktom ohi, on vähemmän liikennöity kuin kantatie 25. Nauti tauosta matkan varrella ja vieraile näissä kauniissa luontokohteissa. Et tule katumaan. Jatka sitten etelään. Hangon kaupungin rantateitä seurailee nähtävyysreitti. Enemmän infoa alueen pyöräilyreiteistä täältä (visithanko.fi).

Retken lähtöpisteet

  • Luonnonsuojelualueen pysäköintialue sijaitsee Vapaasatamassa (Vapaasatama 1, Hanko) alueen pohjoisosassa. Luontopolun alkuun on noin 400 metrin matka pysäköintialueelta.

Talvi. Suuri puurakenne, portti. Kaksi kävijää kävelee portin läpi matkalla Tulluddenin luontopolulle.