Patikointi

Soiperoisen alue on ollut merkittävä omatoimisten päiväretkien kohde kesäisin. Alueelle on muodostunut polkuja Soiperoharjun päälle ja järvien ympärille. Alueen kulumisherkkyyden vuoksi patikointiin suositellaan käytettäväksi aluekarttaan merkittyjä pääreittejä ja niiden taukopaikkoja. Nämä pääreitit on merkattu puihin oransseilla maalimerkeillä. Alueen pysäköintialueilla ja polkujen risteyksissä on reittikarttataulut.

Melonta ja soutu

Soiperoisen järvillä saa meloa ja soutaa vapaasti. Rääpysjärven länsipäässä on veneiden vesillelaskupaikka ja venetela. Moottoriveneen käyttö kalastuksen yhteydessä on sallittu muualla paitsi Soiperoisenjärvessä.

Kalastus

Onkiminen ja pilkkiminen on sallittu kaikissa alueen vesissä. Viehekalastukseen tarvitaan kalastonhoitomaksu (eraluvat.fi).

Rääpysjärvessä, Saarilammessa ja Valkeisessa voi kalastaa verkoilla ja vieheillä. Soiperoisenjärvessä saa kalastaa vain vieheillä.

Moottoriveneen käyttö kalastuksen yhteydessä on sallittu Rääpysjärvessä, Saarilammessa ja Valkeisessa. Rääpysjärven länsipäässä on venetela ja veneiden vesillelaskupaikka. Veneiden ja kalastustarvikkeiden säilyttäminen on sallittu niille osoitetuilla paikoilla ja Metsähallituksen myöntämällä luvalla.

Lisätietoja kalastuksesta ja kalastusluvista saa Metsähallituksen erälupien verkkokaupasta (eraluvat.fi).

Kalastajan on tarkistettava kalastusrajoitukset osoitteesta kalastusrajoitus.fi.

Muut aktiviteetit

  • Uinti: Alueen järvien hiekkarannoilla on monia hyviä paikkoja, joista voi pulahtaa uimaan. Uit alueen vesissä omalla vastuulla.
  • Marjastus ja sienestys: Marjastus ja sienestys on sallittua koko alueella. Parhaat mustikka- ja puolukkamaat löytyvät alueen itäosista.
  • Nähtävyyksien ja näköalojen katselu: Soiperoisen luonnonkauniit harju- ja järvimaisemat ovat aina olleet alueella käynnin päätarkoitus. Parhaiten maisemat avautuvat Soiperoharjun päällä kulkevalta polulta.