Mitä Simpsiöllä voi tehdä?

Kävellä merkityllä polulla

Kohteella on neljä maastoon merkittyä polkua: Piispanpolku, Kalliomaanpolku, Rytilammen kierros sekä Tohnin polku. Polkujen yhteispituus on 13,8 km.

Metsässä pitkospuut, joiden vieressä reittiviitta.

Suunnistaa

Simpsiö on suosittu kohde suunnistajien keskuudessa. Simpsiöllä on järjestetty Jukolan viesti -suunnistustapahtuma kaksi kertaa.

Tarkkailla lintuja

Simpsiön vuorelle on rakennettu näköalatorni, joka sopii erinomaisesti lintujen tarkkailuun.

Katsella nähtävyyksiä ja näköaloja

Simpsiön vuori on 133 metriä korkea jäännösvuori, josta on upeat näkymät. Jäännösvuorella tarkoitetaan ympäristöään korkeampaa, kovaa kivilajia sisältävää aluetta, joka on jäänyt jäljelle kun pehmeämmät kivilajit ovat kuluneet pois erilaisten geologisten tapahtumien vaikutuksesta.

Tutustua luontopolkuun

Alueella on kolme päiväkäyttöön soveltuvaa luontopolkua, joiden pituudet ovat 2,7 km, 3,7 km ja 1,1 km. Polkujen varrella on alueen luonnosta ja eläimistä sekä historiasta kertovia opastauluja.

Hiihtää huolletulla ladulla ja maastossa

Kohteessa on 10 km pitkä ylläpidetty ja valaistu hiihtolatu. Kesäaikaan reitti toimii pururatana. Alueella on myös 4,5 ja 6,2 km:n pituiset luontopolut joita pitkin voi hiihtää. Kuntopolku- ja latuverkkoa ylläpitää Lapuan kaupungin liikuntatoimi.

Lasketella

Simpsiön vuori on Pohjanmaan suurin laskettelukeskus. Tarkempia tietoja löydät hiihtokeskuksen omilta sivuilta (simpsio.com).

Marjastaa ja sienestää

Kohteella on mahdollista sienestää ja marjastaa jokaisenoikeudella. Polun varsilta löytyy hyviä vadelma- ja mustikkapaikkoja.