Mitä Pinkjärvellä voi tehdä?

Kävellä merkityllä reitillä

Pinkjärvellä on noin 5 km pitkä, punaisilla puumerkeillä merkitty vaellusreitti. Reitti on ympyräreitti ja se alkaa pysäköintialueelta. Reitti kulkee vaihtelevassa metsämaastossa ja Pinkjärven lähes luonnontilaisissa, runsaspuustoisissa ja kauniissa rantamaisemissa. Reitin varrella on kaksi taukopaikkaa: Vuotavan kaksoislaavu ja Mustalahden laavu.

Polku kulkee metsässä lähellä järven rantaa.

Tarkkailla lintuja

Pinkjärvellä on monipuolinen lintulajisto. Lue lisää linnuista luonto-sivulta.

Hiihtää huolletulla ladulla

Paikalliset urheiluseurat Luvian Veto ja Eurajoen Veikot ylläpitävät huollettua latuverkostoa. Lisätietoja Eurajoen kunnasta (eurajoki.fi).

Talvista metsämaisemaa Pinkjärveltä.

Kalastaa

Pinkjärvellä voi kalastaa onkimalla ja pilkkimällä jokaisenoikeudella. Viehekalastukseen tarvitaan kalastonhoitomaksu (eräluvat.fi). Kalastajan on tarkistettava kalastusrajoitukset osoitteesta kalastusrajoitus.fi (kalastusrajoitus.fi).

Pyöräillä

Alueella risteilee useita metsäpolkuja päätien lisäksi. Ainoastaan päätie pidetään huollettuna.

Marjastaa ja sienestää

Marjastus ja sienestys on sallittua jokaisenoikeudella (ymparisto.fi).

Harrastaa geokätköilyä

Satakunnan luonnonsuojelupiirin Luonto Ystäväksi -ympäristökasvatushanke toteutti Eurajoen Pinkjärven retkeilyreitille 7 geokätkön sarjan. Kätköt ovat tavallisia geokätköjä, mutta ne on suunniteltu palvelemaan lapsiryhmien kanssa retkeileviä. Kätköissä on pieniä, lapsille sopivia luontoaiheisia tehtäviä. Lisätietoa (geocaching.com)