Meikon aktiviteetit

Patikointi

Meikon alueella voi kävellä metsien, järvien ja lampien kirjomassa maastossa kolmella merkityllä reitillä. Reitit kulkevat vaihtelevassa, usein myös juurakkoisissa ja kivikkoisissa maastoissa. Lisäksi pieniä metsäpolkuja risteilee alueella. Taukopaikkoja on Korsolammen ja Meiko-järven rannoilla. 

Retkeilijä kävelee metsässä kivikkoisella reitillä.

Maastopyöräily 

Pyöräily on sallittua teillä ja selvästi erottuvilla poluilla. Lue lisää pyöräilyn ohjeista ja säännöistä Meikossa.

Lintujen tarkkailu

Meiko-järvellä voi havaita eri vesilintuja, mm. komea ja kuuluva erämaisten järvien laji kuikka viihtyy järvellä. Metsälajeja on paljon. Keväisin alueella voi kuulla pöllöjen huhuilua.

Muut aktiviteetit

Leiriytyminen: Leiriytyminen on sallittua Korsolammen taukopaikan läheisyydessä. Lue lisää leiriytymisen ohjeista ja säännöistä Meikossa. 

Tulenteko: Tulenteko on sallittua virallisilla tulentekopaikoilla Korsolammen ja Meiko-järven rannoilla. Lue lisää tulenteosta.

Retkeilijä kalastaa rantakalliolla. Etualalla vettä, taustalla metsää.
 

Kalastus: Onkiminen ja pilkkiminen ovat jokaisenoikeuksia. Katso kalastukseen liittyvät muut asiat ja säännöt Meikon ohjeet ja säännöt -sivulta.

Marjastus ja sienestys: Marjojen ja hyötysienten kerääminen on sallittua.  

Uiminen: Uiminen on sallittua vesistöissä. Matalilta rantakallioilta pääsee veteen melko hyvin. Varsinaista uimarantaa alueella ei ole. 

Kalliokiipeily: Kiipeilyyn sopiva kallio sijaitsee Korsolammen suuntaan lähtevän ulkoilutien varrella. Matkaa pysäköintialueelta kalliolle on noin 800 metriä.

Jyrkkä kallioseinämä.