Livojärven palvelut

Asiakaspalvelu ja opastus

Yhteistyötahojen tarjoamia palveluja

Hirsiniemen reitin lähtöpisteellä sijaitsevassa Lomakeskus Livohkassa (posiolapland.com) on mökkimajoituksen lisäksi vuokrattavana fatbikeja, kanootteja ja kajakkeja. 

Ruokailu, ruoanlaitto ja eväiden hankinta

Kaupat

Tulentekopaikat

Kaikilta laavuilta löytyy tulentekopaikka, polttopuukatokatos ja kuivakäymälä.

  • Hirsiniemen reitin varrella: Hirsiniemen laavu, Kaatamin laavu, Kellariniemen laavu, KTV-laavu, Kultalammen tulentekopaikka.
  • Kellinniemessä: Kellinniemen laavu

Avotulen teko on kielletty aina sekä merkityillä tulentekopaikoilla että maanomistajan luvalla, jos alueelle on annettu maastopalovaroitus (ilmatieteenlaitos.fi).

Juomavesi

  • Suosittelemme juomaveden ottamista mukaan maastoon.
  • Pintavettä, kuten järvien, jokien ja purojen vesiä, kannattaa keittää muutaman minuutin ajan ennen juontia, sillä veden laatu vaihtelee alueittain ja lämpötilan mukaan. Lue retkeilyn juomavesivinkit Retkeilyn ABC:sta.

Jätehuolto

Alueen sisällä jätehuolto toimii omatoimiperiaatteella. Maatuvat jätteet laitetaan käymälään tai kompostoriin ja pieniä määriä puhdasta paperia ja pahvia voi käyttää sytykkeenä. Kaikki muu jäte kannetaan omassa repussa luonnosta pois. Lue lisää roskattomasta retkeilystä.
 

Käymälät

Kaikilta laavuilta ja tulentekopaikoilta löytyy käymälät. Käymälöissä ei ole WC-paperia. Varaathan paperia mukaasi.

Yöpyminen

Telttailu ja laavut

Alueella ei ole telttailuun erikseen osoitettuja alueita. Leiriytyminen on sallittua jokaisenoikeudella, mutta suosittelemme telttailua laavujen ja tulentekopaikkojen läheisyydessä. Myös laavuilla voi yöpyä, mutta se ei saa häiritä muita alueen retkeilijöitä.

Yöpyminen lähiseudulla

Lähiseudun majoituspalveluista löytyy tietoa Posion (posiolapland.com) verkkosivuilta.
 

Esteettömät palvelut

Alueella ei ole esteettömiä palveluita.

Muut palvelut lähiseudulla