Mitä Kulhanvuorella voi tehdä?

Kävellä merkityllä reitillä

Kulhanvuoressa voi tehdä noin 4,2 km pitkän päiväretken merkityllä polulla. Polku kulkee osin jyrkässä mäkisessä maastossa. 500 metrin polku pysäköintialueelta Kulhanvuoren tulentekopaikan läheisyyteen on esteetön saattajan avustamana.

Katsella nähtävyyksiä ja näköaloja

  • Kulhanvuoren laelta 60 metrin korkeudesta (260 mmpy) avautuu hieno näköala ympäröivälle alueelle.
  • Syväojan rotko on runsaan kilometrin mittainen rotkolaakso. Sen pystysuorat seinämät kohoavat puiden latvojen tasalle. Mahtavat jääpahdat peittävät keväisin kallioseinämiä. Niiden viimeiset rippeet sulavat pois vasta heinäkuussa.
  • Kulhankosken rannalla näkee jäänteitä uittoränneistä ja joen keskellä on myllynkivi.
  • Lamminkankaan metsäniityn reunamalla on jäänteitä kahden naiserakon asumuksista ja itse metsäniitty niitetään kesäisin, jotta se pysyy avoimena.

Tutustua luontopolkuun

Iso-Mustan rannalta lähtee oransseilla merkeillä merkitty 3,2 km mittainen luontopolku. Pysäköintialueelta käsin matkaa tulee yhteensä 4,2 km. Polun tauluissa kerrotaan alueen luonnosta ja historiasta.

Järvimaisema. Järven pintaan heijastuu taivaalla olevat pilvet.


Hiihtää maastossa

Konttimäen kyläyhdistys ylläpitää Kulhanvuoren alueella mahdollisuuksiensa mukaan erämaahiihtolatu-uraa. Hiihtäminen on sallittua myös uran ulkopuolella, mutta silloin ovat leveät metsäsukset aina tarpeen.

Marjastaa ja sienestää

Kulhanvuoressa on hyvät mustikka- ja puolukkamaat. Myös sienestämiseen on oivat mahdollisuudet.