Hiihtoreitit

Karviosta Kohmanniemen kautta Heinäveden kirkonkylälle pidetään talvisin yllä hiihtoreittiä, joka kulkee pääosin järven jäällä. Hiihtotapa on perinteinen. Suorin reitti Karviosta Heinävedelle on noin 9 km ja puolessa väliä reittiä on Vasarasaaren retkisatama. Heinävedeltä on yhteys Kermanlenkki-hiihtoreitille ja Karvion kautta voi hiihtää Lintulan tai Valamon luostariin. Heinäveden kunnan latu-, moottorikelkka- ja retkeilyreiteistä on ladattavissa Vaeltajakartta- sovellus. Lisätietoja Heinäveden kunnan verkkosivujen liikuntaosiosta (heinavesi.fi).

Vesi- ja melontareitit

  • Kermajärvellä ei ole merkittyjä melontareittejä. Kermajärvellä voi tehdä melontakierroksen järven ympäri. Kermajärveltä on Kerman, Vihovuonteen ja Pilpan kanavien kautta yhteys Koloveden ja Linnansaaren kansallispuistoihin.
  • Alueen läpi kulkee säännöllisesti liikennöity Heinäveden reitti.
    • Alueen itäosassa kulkee ainoana merkittynä reittinä Heinävesi - Kuopio -laivareitti, jolta Kermanselällä eroaa reitti Kermankoskelle ja Vihtariin.
    • Väylä on 1,8 m syvä.
    • Lisätietoja risteilyistä Heinäveden verkkosivuilta (heinavesi.fi).

Tyyni syyskesäinen päivä metsien ympäröimällä vesireitillä. Koivut jo osin kellastuneet.

Moottorikelkkailureitti

Alueen poikki menee yksi maastoon merkitty moottorikelkkareitti, joka kulkee pääasiassa vesialueella. Maa-alueella reitti kulkee noin 100 m:n matkan ylittäen Puumalansaaren sen kapeimmalta kohdalta. Heinäveden kunnan latu-, moottorikelkka- ja retkeilyreiteistä on ladattavissa Vaeltajakartta-sovellus. Lisätietoja Heinäveden kunnan verkkosivujen liikuntaosiosta (heinavesi.fi).