Kävellä merkityllä reitillä

Alueella on vain lyhyt polku (0,7 km) Julunkiven siirtolohkareelle.

Meloa ja soutaa

Lohikosken kylältä pääsee Julunkivelle meloen ja soutaen.  

Katsella nähtävyyksiä ja näköaloja

Julunkivi on Suomen suurimpia siirtolohkareita, jota pääsee ihailemaan usealta kantilta. Valtava kivi on puun korkuinen muisto muinaisen jääkauden mahdista. Se sijaitsee Kalaveden etelärannalla, korkean mäen kainalossa. Kivi on luonnonsuojelulailla rauhoitettu.

Männikköisessä maastossa on suuri siirtolohkare. Sen alareunan ja maan välissä on suojaisa kolo, ja kolossa on nuotiopaikka.

Julunkivelle vie merkitty polku metsäautotien varresta. Tieltä on kivelle matkaa 700 metriä.

Kalastaa

Alueen lammissa voi onkia ja pilkkiä jokaisenoikeudella (ymparisto.fi) sekä viehekalastaa kalastonhoitomaksu (eräluvat.fi). Luvat voi ostaa erälupien verkkokaupasta (eraluvat.fi). Kalastajan on tarkistettava kalastusrajoitukset osoitteesta kalastusrajoitus.fi!

Pyöräillä

Alueella ei ole merkittyjä pyöräilyreittejä, mutta kesäisin voi pyöräillä hyviä metsäautoteitä pitkin. Lue lisää ajo-ohjeista.  

Osallistua ryhmäopastukseen maastossa

Maastossa opastavat paikalliset yrittäjät. Lisätietoja Lohilahden kylän verkkosivuilta (lohilahti.net).

Marjastaa ja sienestää

Julunkivi on mukava marjaretkikohde, jonne erityisesti puolukan ystävien kannattaa hakeutua. Alueella kasvaa runsaasti myös sieniä.

Uida

Julunkivi-siirtolohkareen luona olevasta rannasta voi mennä uimaan, mutta ranta ei sovellu lapsille. Alueella ei ole virallista uimarantaa.