Mitä Jouhtenisessa voi tehdä?

Kävellä merkityllä reitillä

Saaren harjumaastossa on kaksi, osittain yhteneväistä, lyhyttä ympyräreittiä. Reiteillä on paikoin haasteellisia korkeuseroja.

Trombin kaatamia puita lojuu rinteessä. Takana rinteen alapuolella avautuu maisema kesäiselle järvelle. Horisontissa on muutama saari. Taivaalle on kerääntynyt kumpupilviä.

Meloa ja soutaa

Höytiäinen on iso järvi, jonka keskiosassa, lähellä itärantaa, Jouhteninen sijaitsee. Kontiolahden satamasta on saareen matkaa noin 5 km suuren järven selän halki. Alueelle on saatavissa veneilykartta.

Purjehtia ja liikkua moottoriveneellä

Jouhtenista ympäröivä Höytiäinen on iso järvialue, jonka rantautumispaikat sekä epäviralliset venereitit on merkitty Höytiäisen kalastus- ja veneilykarttaan.  

Hiihtää huolletulla ladulla

Kontiolahden kunta (kontiolahti.fi) on tehnyt olosuhteiden salliessa jääladun välille Kirkonkylä - Jere - Jouhteninen,10 km.

Kalastaa

Onkiminen ja pilkkiminen on sallittua. Jouhtenisen saarta ympäröivällä Höytiäisellä saa viehekalastaa kalastonhoitomaksulla (eräluvat.fi). Luvan voi ostaa Metsähallituksen erälupien verkkokaupasta (eräluvat.fi). Jos kalastat Höytiäisellä useammalla kuin yhdellä vavalla tarvitset kalastonhoitomaksun lisäksi Höytiäisen viehekalastusluvan (hoytiainen.fi). Pyydyskalastukseen tarvitaan kalastonhoitomaksun lisäksi Höytiäisen yhtenäislupa. Tietoa Höytiäisen kalastusluvista löytyy Höytiäisen kalastusalueen sivuilta (hoytiainen.fi). Kalastajan on tarkistettava kalastusrajoitukset osoitteesta kalastusrajoitus.fi!

Marjastaa ja sienestää

Marjastus ja sienestys on sallittua. Saaressa on mitä parhaimmat puolukka- ja mustikkakankaat.

Uida

Alueella ei ole virallista uimarantaa. Uiminen onnistuu parhaiten Itärannan tulentekopaikan rannasta, jossa on myös laituri.