Retkeilyreitit ja polut

Reittien lähtöpisteet

Harmaa puinen portti, josta pääsee aukean suon poikki kulkeville pitkospuille. Portin takana pitkosissa levennys, ja kaksi opastekylttiä. Sininen pilvipoutainen taivas heijastuu suon veteen.

 

Reitit

  • Ilmakkiaavan pitkospolku, 400 m/suunta, on reitti valtatien nro 4 varrelta Ilmakkiaavan lintutornille Ilmakkijärven rantaan. Lintutornista on hyvä tarkkailla lintuja aapasuolla ja Ilmakkijärvellä. Reitin alussa on Ilmakkiaavasta ja sen luonnosta sekä linnuista kertova opastustaulu, jonka kieliversiot ovat suomi ja englanti. Helppokulkuinen ja lyhyt reitti soveltuu hyvin käyntikohteeksi aloitteleville retkeilijöille ja lapsiperheille. Reitti on lähes kokonaan pitkostettu, mutta reitin alkuosassa on suuria vetisiä suorimpiä, joiden vesi voi kevään tulva-aikaan nousta pitkospuillekin. Raate ja leväkkö ovat rimpien yleisimpiä kasveja. Reitti kulkee Ilmakkiaavan soidensuojelualueen itäosassa.
    • Palvelut: Lintutorni Ilmakkijärven rannalla

Aukealla aapasuolla kulkee mutkittelevat pitkospuut. Suon kasvillisuus on ruskan vuoksi punaruskeaa. Suon takana alkaa sekametsä. Taivas on sininen ja pilvipoutainen.