Patikointi Lintujen tarkkailu Nähtävyyksien ja näköalojen katselu Tutustua luontopolkuun Hiihto maastossa Kalastus Marjastus ja sienestys

Mitä Hirvisuolla voi tehdä?

Kävellä merkityllä reitillä

Hirvisuon soidensuojelualueella on luontopolku (1 km) . Polun humoristiset taulut esittelevät kävijälle suon monipuolista hyönteislajistoa. Hirvisuon reitti on helppokulkuinen. Suolla kulkevat osuudet on pitkostettu. Erityisesti kevättulvan aikaan saattaa polulla silti tarvita saappaita.

Tarkkailla lintuja

Hirvisuon monipuolista lintulajistoa voi tarkkailla suon etelälaidalla olevasta lintutornista.

Katsella maisemia

Lintutornilta avautuu hieno suomaisema yli avosuon, jossa viihtyvät vesilinnut, hanhet ja joutsenet.

Hillakuoriainen on Hirvisuon Ötökkäpolun tunnuseläin. Kuva: © Ilkka Karttunen

Hiihtää

Hirvisuolla ei ole pysyvästi auki pidettäviä latuja. Hiihtäminen on kuitenkin sallittua koko alueella. Pitkillä metsäsuksilla tai kevättalvella hankikannon aikaan alue tarjoaa upeita maisemia umpihankihiihdon harrastajille.

Kalastaa

Suojelualueen järvistä saa onkia ja pilkkiä jokamiehenoikeudella (www.ymparisto.fi). Kalastajan on tarkistettava kalastusrajoitukset osoitteesta kalastusrajoitus.fi.

Marjastaa ja sienestää

Hirvisuon alue on hyvää hillamaastoa. Suot ovat melko helppokulkuisia alueen keski- ja pohjoisosia lukuun ottamatta. Mukana on oltava sopivat varusteet, kuten kumisaappaat ja kartta. Marjastus ja sienestys on sallittua koko alueella.