Mitä Harolassa voi tehdä?

Kävellä merkityllä reitillä

Harolan alueeseen voi parhaiten tutustua kävelemällä noin kilometrin mittaisen luontopolun, joka kulkee kalmistoalueen laidunnetussa pähkinälehdossa. Polku kulkee osittain lammaslaitumella, joten jätäthän koirasi laidunalueen ulkopuolelle.

Tarkkailla lintuja

Harolassa tavataan monia mielenkiintoisia lintulajeja, joita voi tarkkailla mm. luontopolulla. Ethän liiku tai veneile tietyillä ranta-alueilla lintujen pesimäaikaan 1.4. - 31.7. Lintutornia tai vastaavaa alueella ei ole.

Katsella nähtävyyksiä

Harolan pähkinälehdot ovat ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoiset. Parhaassa loistossaan ne esittäytyvät keväällä lehtokukkien kukkiessa. Toinen alueen tärkeä nähtävyys on rautakautinen röykkiöalue, joka on määritetty valtakunnallisesti merkittäväksi muinaisjäännösalueeksi. Sekä laidunnettuun lehtoon että röykkiöalueeseen pääsee tutustumaan luontopolulla.

Tutustua luontopolkuun

Harolan noin kilometrin mittainen luontopolku kulkee kalmistoalueen laidunnetussa pähkinälehdossa. Luontopolku esittelee alueen ja kiviröykkiöiden historiaa sekä lehtoalueen luontoa ja sen hoitoa. Polku kulkee osittain lammaslaitumella, joten jätäthän koirasi laidunalueen ulkopuolelle.

Marjastaa ja sienestää

Marjastus ja sienestys on sallittua. Harolan metsäalueilla kasvaa mm. mustikkaa ja puolukkaa. Kuusikoista tarkkasilmäinen sienestäjä voi löytää suppilovahveroapajan tai muita tavallisia ruokasieniä.