Saaren retkeilyreitistöjä kunnostetaan ja parannetaan vuosien 2022-2024 aikana. Huomioithan, että reiteillä on tällä hetkellä paikoittain puutteita opasteiden ja rakenteiden osalta.

Retkeilyreiteillä ja taukotuvilla ei ole talvikunnossapitoa. Varaudu omilla polttopuilla. Hailuodossa polttopuita myyvät talviaikaan muun muassa K-Market ja Sale.

Tarkemmat reittiesittelyt ja kartat Hailuodon kunnan sivuilta (hailuoto.fi).

Marjaniemen esteetön reitti

1,9 km. Helppo. Kesto noin 30 minuutia

Reitti on esteetön lankkupolku, joten reitin voi kiertää myös pyörätuolilla tai lastenvaunujen kanssa. Reitin varrella on pöytäpenkkejä ja opastauluja, jotka kertovat Hailuodon omaleimaisesta luonnosta ja kulttuurista. 

Marjaniemi-Pöllä-retkeilyreitti

14,2 km. Keskivaativa. Kesto noin 4 tuntia

Hannuksenlammen laavun reitti 

5,2 km. Keskivaativa. Kesto noin 1-1,5 tuntia.

Hyypänmäen retkeilyreitti

1-5 km. Helppo-keskivaativa. Kesto noin 1 tunti.

Kirkonkarin retkeilyreitti

0,5 km / suunta. Helppo. Kirkonkarin luontopolku kulkee pitkospuita pitkin Kirkkosalmen ruovikon läpi. Polun päässä on katselulato. Ulkokäymälä ja nuotiopaikka ovat Kirkkosalmen lintutornin vieressä. 

Liikuntaesteisille soveltuva leveä lankkupolku heinikkoisella hiekkarannalla, meri näkyy oikealla.

Lintutorni

Kirkkosalmen lintutorni sijaitsee ruovikkoisella merestä kuroutuneella järvellä. Paikka sopii hyvin kevätmuuton seurantaan. Vesilintu- ja kahlaajalajisto on monipuolinen. Parasta havainnointiaikaa on huhti-toukokuu. Pyörätuolilla pääsee torniin pitkää luiskaa pitkin ja tornin alatasanne on esteetön. Tornin vieressä on myös esteetön nuotiopaikka ja kuivakäymälä. 

Kirkkosalmen kolmikerroksinen harmaa lintutorni, taustalla sininen taivas.