Alkkianvuoren reitit 

Luontopolku 

Luontopolulle pääsee Alkkianvuorentien varressa olevan Alkkianlammen kohdalta sekä alueen eteläosasta. 

Metsäpolku ja sen vieressä isoja kiviä.

  • Alkkianvuoren geoluontopolku 4,5 km. Polku on merkitty punaisin maalimerkein. Luontopolkutauluissa on perinteisten teksti- ja kuvasisältöjen lisäksi QR-koodit, joista aukeavat mobiililaitteella kuunneltavat äänisisällöt. Luontopolkutaulujen sisällöt on tehty suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Äänisisältö on tarjolla myös vaihtoehtoisessa muodossa tekstinä. Polulla on jonkin verran korkeuseroja. Alkkianlammelta polku nousee Alkkianvuorenrinnetta, joka on osin jyrkkää ja kivikkoista. Tämän jälkeen polku laskeutuu Raatosulkonnevalle. Raatosulkonnevalta matka jatkuu ohi männikkökankaiden, rehevän kuusikon ja nousee Alkkianvuoren laelle saakka. Tämän jälkeen polku lähtee pikkuhiljaa laskeutumaan takaisin Alkkianlammelle.
  • Alueella aiemmin olleet muut reitit ovat huonokuntoisia. Ne saattavat näkyä Retkikartassa mutta niitä ei enää huolleta.

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Alkkianvuoren kartta Retkikartta.fi:ssä.

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.