Alkkianvuoren palvelut

Yhteistyötahojen tarjoamia palveluja alueella

Ruokailu

Tulentekopaikat

Luontopolun lähtöpisteessä on kota. Huomaa, että maastopalovaroituksen aikana tulenteko on kielletty myös kodassa. Tarkista voimassa olevat varoitukset (ilmatieteenlaitos.fi).

Kota metsässä ja sen taustalla järvi.

Juomavesi 

Juomavesi kannattaa tuoda mukana. Alkkianvuorella on lähde, mutta sen veden juomakelpoisuutta ei ole tutkittu. Pintavesi, kuten järvien, jokien ja purojen vedet, on puhdistettava ennen juontia, sillä veden laatu vaihtelee alueittain. Luonnonvesien käyttö juomavetenä on omalla vastuulla.

Jätehuolto

Alueen maastokohteissa ei ole jätteiden keräysastioita, joten jätehuolto on omatoiminen. Maatuvat jätteet laitetaan käymälään tai kompostoriin ja pieniä määriä puhdasta paperia ja pahvia voi käyttää sytykkeenä. Kaikki muu jäte kannetaan omassa repussa luonnosta pois. Lue lisää roskattomasta retkeilystä.

Käymälät

Alkkianvuorella kodan yhteydessä on kuivakäymälät. 

Yöpyminen

Telttailu

Alueella voi telttailla jokaisenoikeuksien mukaisesti.

Yöpyminen lähiseudulla

Muista yöpymismahdollisuuksista kannattaa kysyä Parkanon kaupungilta (parkano.fi), Kihniön kunnalta (kihnio.fi) ja Karvian kunnalta (karvia.fi).

Muut palvelut lähiseudulla

Taajaman palvelut Parkanossa 28 km, Karviassa 22 km ja Kihniössä 22 km. 

Tarkista varoitukset

Maastopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.

Alkkianvuoren reittiesite


(Pdf 3,4 Mt, julkaisut.metsa.fi)