Lentuan kota vuokrattavissa yksityiskäyttöön

(Päivitetty 22.3.2018)

Lentuan luontotuvan yhteydessä olevaa kotaa vuokrataan edelleen yksityiskäyttöön. Katso tarkemmat tiedot Lentuan vuokrakodasta täältä

Varaukset hoituvat Eräluvat.fi -sivujen verkkokaupasta tai valtakunnallisesta palvelunumerosta 020 69 2424 tai Kuhmon luontokeskus Petolasta, puh. 0206 39 6380.

Lentuan kodan vuokra on 35 €/päivä. Kodalla ei ole yöpymismahdollisuutta.

Vesivahingon vuoksi Lentuan luontotupa pois käytöstä

(Päivitetty 21.3.2018) 
Lentuankosken niskalla sijaitsevassa Lentuan luontotuvassa paljastui vesivahinko keväällä 2017. Vahingon syytä ja laajuutta on selvitelty ja selvitetään edelleen. Samalla mietitään koko luontotuvan tulevaisuutta. Kosteusvaurion vuoksi Lentuan luontotupa ei ole käytettävissä lainkaan.

Järki päässä jäillä

(Päivitetty 21.3.2018)

Tänä talvena on syytä olla erityisen varuillaan jäillä liikkuessa. Jäiden kantavuus on paikoin erittäinkin huono. Jään kantavuus mitataan teräsjään mukaan. Keski- ja Itä-Suomessa sekä Kainuussa paksu lumipeite toimii eristeenä ja teräsjäätä ei ole muodostunut tammi-maaliskuun aikana juuri lisää. Näillä alueilla kokonaisjäänpaksuus on noin 20–40 cm, mutta kantavaa teräsjäätä on edelleen alle 10 cm. Tarkempia tietoja jäätilanteesta löytyy Suomen ympäristökeskus SYKEn sivuilta (www.ymparisto.fi).

Kaarneenkosken vesialueet rauhoitettu kalastukselta

(Päivitetty 12.7.2017)  
Kaarneenkosken vesialueet on rauhoitettu toistaiseksi kaikelta kalastukselta luontaisen järvitaimenkannan elvyttämiseksi. Rauhoitusalue sisältää Iivantiiran osakaskunnan ja Metsähallituksen vesialueita.

Iivantiiran osakaskunnan yleinen kokous on päätöksellään rauhoittanut Kaarneenkoskella osakaskunnan vesialueet. Valtion vesialueella rauhoitus perustuu Metsähallituksen päätökseen.

Lehtosaaren autiotuvan savusauna muutettu jatkuvalämmitteiseksi

(Päivitetty 29.6.2017)   
Lentuan luonnonsuojelualueella sijaitsevan Lehtosaaren autiotuvan saunaan on vaihdettu jatkuvalämmitteinen kiuas. Muutokseen päädyttiin mm. polttopuukulutuksen ja paloturvallisuuden vuoksi.

Muutostyöt tehtiin talkootyönä Kuhmon Melojien kanssa. Lue tarkemmin Lehtosaaren töistä Luontoon.fi -uutisesta.

Lentuankosken möljän pitkokset huonossa kunnossa

(Päivitetty 14.6.2016)
Lentuankosken kivimöljän päällä olevat pitkokset ovat paikoin erittäin huonossa kunnossa. Möljällä liikkuminen vaatii erityistä varovaisuutta.

Möljän pitkoksista vastaa Liikennevirasto.