Kalliojoen melontareitin lähtöpaikka kunnostettiin talkoovoimin

(Päivitetty 7.7.2016) 
Metsähallituksen Luontopalvelut ja Kuhmon Melojat ry on yhteistyössä kunnostanut Kalliojoen melontareitin lähtöpaikan Iso-Palosen järven länsipäässä. Ranta on raivattu ja lähtöpaikalle rakennettu lava. Myös tienvarren pusikot on raivattu ja kiviä poistettu tieltä, joten kaluston vieminen lähtöpaikalle on helpompaa. Matokankaan pysäköintipaikalle tulee selkeämmät opasteet melontareitin lähtöpaikalle.

Lue lisää talkoopäivän uutisesta.

Valkeiskankaan kierrätyspiste poistettu käytöstä

Valkeiskankaan pysäköintialueen yhteydessä ollut kierrätyspiste on poistettu käytöstä ja keräysastiat tuotu pois alueelta. Matokankaalla oleva kierrätyspiste on edelleen käytössä.

Muistathan roskattoman retkeilyn periaatteen: kaiken, minkä jaksat tuoda maastoon, jaksat myös tuoda poiskin. Palavan jätteen voi polttaa tulipaikalla ja maatuvan jätteen kompostoida kuivakäymälään. Muut jätteet tuodaan pois. Tyhjä pakkaus ei paljoa repussa paina.

Ystävyyden puiston palveluvarustus kohennettu

Ystävyyden puistoon kuuluvilla Lentuan, Elimyssalon ja Iso-Palosen – Maariansärkkien alueiden palveluvarustusta on kunnostettu Kainuun ELY-keskuksen rahoittamalla hankkeella. Alueilla on mm. uusittu pitkospuita, kunnostettu Elimyssalolla Levävaara ja Latvavaaran perinnetiloja, uusittu tieopasteet ja polkuviitoitukset, päivitetty Luontokeskus Petolan Tietoteekki-osion sisältöä ja parannettu Petolan retkeilyinfoa.

Tapahtumia Iso-Palosella - Maariansärkillä