Lammaspaimennus ohi kesältä 2017

(Päivitetty 15.8.2017) 

Lammaspaimenviikot Elimyssalon luonnonsuojelualueella Levävaaran tilalla ovat ohi tältä kesältä. Viimeiset paimenet poistuivat Levävaarasta 14.8. ja lampaat matkasivat takaisin kotitilalleen.

Levävaarassa oli lampaita kymmenen viikon ajan 5.6. alkaen. Varsinaisen työn tekivät lampaat hoitamalla kuntoon perinneniittyjä. Kukin paimen tai paimenryhmä hoiti lampaita aina viikon kerrallaan. Lähinnä heidän tehtävänään on huolehtia, että lampailla riittää juomavettä ja niillä on muutenkin kaikki hyvin. Paimenilla jää kuitenkin aikaa myös mm. alueella retkeilyyn.

Levävaarassa lammaspaimenviikkoja on järjestetty nyt kahtena kesänä. Hyvien kokemuksia rohkaisemana lammaspaimennus jatkuu myös kesällä 2018. Paimenviikot tulevat hakuun tammikuussa.

Levävaaran ja Latvavaaran erämaatiloja kunnostettu

Päivitetty 3.2.2015
Levävaaran ja Latvavaaran vanhojen kruununmetsätorppien rakennuksia ja pihapiirejä on kohennettu KUIKKA - kulttuuriperinnön ikkunoita Kainuuseen -hankkeessa. Levävaarassa on mm. rakennettu uutta pystyaitaa, Latvavaarassa korjattu tilan päärakennusta. Rakentamistoimenpiteiden lisäksi hankkeessa kannustetaan paikallisia ihmisiä ja yhteisöjä yhteisvastuulliseen ja vapaaehtoisuuteen perustuvaan toimintaan. Kohteille haetaan esimerkiksi kummeja, jotka ottavat haluamansa kokoisen vastuun alueen hoitamisesta. Lisäksi hankkeessa on järjestetty erilaisia tapahtumia mm. yhteistyössä koulujen kanssa. Niinpä Levävaaraankin tutustui syksyllä kaikki Kuhmon 8.-luokkalaiset toimintapäivän merkeissä. Lue lisää KUIKKA-hankkeesta

Elimyssalon sää

Katso Kuhmon paikallissää ja varoitukset (www.ilmatieteenlaitos.fi)