Kävellä merkityllä reitillä

Vehoniemenharjulla kulkee 2 km mittainen viitoitettu reitti, joka laskeutuu harjulta Roineen rantaan ja nousee harjun kylkeä takaisin. Längelmäveden puolella polku kulkee rehevämmän, lehtomaisen kasvillisuuden läpi. Korkeuseroja on jonkin verran.

Aurinkoinen mäntymetsä, jossa kulkee polku.
 

 

Meloa ja soutaa

Järvellä voi liikkua veneillen ja meloen. Vuokraveneitä ja -kanootteja kannattaa kysellä Kangasalan kunnan matkailupalvelusta (visitkangasala.fi).

Kalastaa

Vehoniemenharjun kohdalla vesialueesta vastaa Roineen osakaskunta (rmpkalastusalue.fi). Kaivannon kanavalle kalastusluvan voi ostaa Kaivannon kioskista.  Lisäksi 18-69-vuotiaalla tulee olla suoritettuna kalastonhoitomaksu (eräluvat.fi)Kalastajan on tarkistettava kalastusrajoitukset osoitteesta kalastusrajoitus.fi.

Marjastaa ja sienestää

Vehoniemenharjulla saa marjastaa ja sienestää jokaisenoikeuksin. Harjun maasto on kuitenkin herkkää kulumiselle, joten polulla pysymistä suositellaan.

Hiihtää huolletulla ladulla ja retkiluistella

Talvella harjun ohi jäällä kulkee hiihtolatu ja Roineelta löytyy myös retkiluistelurata. Lisätietoja välineiden vuokrauksesta ja talviurheilusta Kangasalan kunnan sivuilta (kangasala.fi).

Tuikki-lehti

Aikakausilehtien kansia.

Kalastajien Tuikki-lehdessä (eraluvat.fi) on ajankohtaisia uutisia kalastuksesta, kalavesien hoidosta, kalastusluvista ja erävalvonnasta.