Säynäjäsuo - Matalasuon aktiviteetit

Kalastus

Onkiminen ja pilkkiminen on sallittu kaikille. Alle 18-vuotiaat ja yli 65-vuotiaat saavat kalastaa ilman kalastonhoitomaksua.

Alueen vesissä voi onkia ja pilkkiä, harjoittaa viehe- ja koukkukalastusta, atrainpyyntiä sekä ravustusta. kalastonhoitomaksu (eräluvat.fi) lisäksi viehekalastukseen ja atrainpyyntiin tarvitaan Metsähallituksen valtakunnallinen kalastuslupa lupa-alue 5411 (eräluvat.fi). Luvat voi ostaa Metsähallituksen erälupien verkkokaupasta (eräluvat.fi).

Verkkokalastaa voi pyydysluvalla (verkkolupa-alue 5001). Luvan voi ostaa Metsähallituksen eräpalveluiden palvelunumerosta (eräluvat.fi).

Kalastajan on tarkistettava kalastusrajoitukset osoitteesta kalastusrajoitus.fi.

Lintujen tarkkailu

Säynäjäsuo - Matalasuon alueen vesilinnusto on edustava ja runsas Kainuun mittakaavassa. Lintuja on kohtalaisen hyvä tarkkailla retkeilyreitin varressa ja Säynäjäjärven rannoilla. Lintutornia alueella ei ole.

Patikointi

Alueella on 9 kilometrin mittainen, pitkostettuja soita ja mäntykankaita pitkin kulkeva rengasreitti.

Muut aktiviteetit

  • Hiihto: Alueella voi hiihtää vapaasti maastossa. Hoidettuja latuja tai latu-uria ei ole.
  • Lumikenkäily: Maasto on helppokulkuista ja sopii hyvin lumikengillä liikkumiseen.
  • Marjastus ja sienestys: Kohteella on mahdollista sienestää ja marjastaa. Soilla kasvaa suomuurainta ja karpaloa. Sato vaihtelee paljon vuosittain.
  • Metsästys: Alue kuuluu pienriistan metsästysalueeseen Itä-Suomussalmi lupa-alue 5604. Alue kuuluu hirvilupa-alueeseen Säynäjä 8620. Paikallisilla asukkailla on ns. vapaa metsästysoikeus.
  • Näköalojen ja nähtävyyksien katselu: Säynäjäsuon suomaisemat ovat Kainuun mitassa erityisen avaria ja komeita.