Säynäjäsuo - Matalasuon aktiviteetit

Patikointi Lintujen tarkkailu Nähtävyyksien ja näköalojen katselu Hiihto maastossa Kalastus Metsästys Marjastus ja sienestys Lumikenkäily

Kalastus

Onkiminen ja pilkkiminen on sallittu kaikille. Alle 18-vuotiaat ja yli 65-vuotiaat saavat kalastaa ilman kalastonhoitomaksua.

Alueen vesissä voi onkia ja pilkkiä, harjoittaa viehe- ja koukkukalastusta, atrainpyyntiä sekä ravustusta. Kalastonhoitomaksun (www.eräluvat.fi) lisäksi viehekalastukseen ja atrainpyyntiin tarvitaan Metsähallituksen valtakunnallinen kalastuslupa (lupa-alue 1401) (www.eräluvat.fi). Luvat voi ostaa Metsähallituksen erälupien verkkokaupasta (www.eräluvat.fi).

Verkkokalastaa voi verkkoluvalla (verkkolupa-alue 5001). Luvan voi ostaa Metsähallituksen eräpalveluiden palvelunumerosta (www.eräluvat.fi).

Kalastajan on tarkistettava kalastusrajoitukset osoitteesta kalastusrajoitus.fi.

Lintujen tarkkailu

Säynäjäsuo - Matalasuon alueen vesilinnusto on edustava ja runsas Kainuun mittakaavassa. Lintuja on kohtalaisen hyvä tarkkailla retkeilyreitin varressa ja Säynäjäjärven rannoilla. Lintutornia alueella ei ole.

Patikointi

Alueella on 9 kilometrin mittainen, pitkostettuja soita ja mäntykankaita pitkin kulkeva rengasreitti.

Suoaukeilla kasvavien karpaloiden poiminta on hidasta mutta vaivan arvoista. Kuva: Hannu Huttu

Muut aktiviteetit

  • Hiihto: Alueella voi hiihtää vapaasti maastossa. Hoidettuja latuja tai latu-uria ei ole.
  • Lumikenkäily: Maasto on helppokulkuista ja sopii hyvin lumikengillä liikkumiseen.
  • Marjastus ja sienestys: Kohteella on mahdollista sienestää ja marjastaa. Soilla kasvaa suomuurainta ja karpaloa. Sato vaihtelee paljon vuosittain.
  • Metsästys: Alue kuuluu pienriistan metsästysalueeseen Itä-Suomussalmi (lupa-alue 5604). Alue kuuluu hirvilupa-alueeseen Säynäjä 8620. Paikallisilla asukkailla on ns. vapaa metsästysoikeus.
  • Näköalojen ja nähtävyyksien katselu: Säynäjäsuon suomaisemat ovat Kainuun mitassa erityisen avaria ja komeita.

Kalastonhoitomaksu

Kuva: Metsähallitus.

Kalastaja (18-64-vuotias) - maksa kalastonhoitomaksu (www.eraluvat.fi).