Säynäjäsuo - Matalasuon aktiviteetit

Kalastus

Onkiminen ja pilkkiminen on sallittu kaikille. Alle 18-vuotiaat ja yli 70-vuotiaat saavat kalastaa ilman kalastonhoitomaksua.

Alueen vesissä voi onkia ja pilkkiä, harjoittaa viehe- ja koukkukalastusta, atrainpyyntiä sekä ravustusta. kalastonhoitomaksu (eräluvat.fi) lisäksi viehekalastukseen ja atrainpyyntiin tarvitaan Metsähallituksen Pohjanmaan-Kainuun vapalupa 5411 (eräluvat.fi). Luvat voi ostaa Metsähallituksen erälupien verkkokaupasta (eräluvat.fi).

Verkkokalastaa voi pyydysluvalla (verkkolupa-alue 5001). Luvan voi ostaa Metsähallituksen eräpalveluiden palvelunumerosta (eräluvat.fi).

Kalastajan on tarkistettava kalastusrajoitukset osoitteesta kalastusrajoitus.fi.

Lintujen tarkkailu

Säynäjäsuo - Matalasuon alueen vesilinnusto on edustava ja runsas Kainuun mittakaavassa. Lintuja on kohtalaisen hyvä tarkkailla retkeilyreitin varressa ja Säynäjäjärven rannoilla. Lintutornia alueella ei ole.

Patikointi

Alueella on 10 kilometrin mittainen, pitkostettuja soita ja mäntykankaita pitkin kulkeva ympyräreitti.

Muut aktiviteetit

  • Hiihto: Alueella voi hiihtää vapaasti maastossa. Hoidettuja latuja tai latu-uria ei ole.
  • Lumikenkäily: Maasto on helppokulkuista ja sopii hyvin lumikengillä liikkumiseen.
  • Marjastus ja sienestys: Kohteella on mahdollista sienestää ja marjastaa. Soilla kasvaa suomuurainta ja karpaloa. Sato vaihtelee paljon vuosittain.
  • Metsästys: Alue kuuluu pienriistan metsästysalueeseen Itä-Suomussalmi lupa-alue 5604. Alue kuuluu hirvilupa-alueeseen Säynäjä 8620. Paikallisilla asukkailla on ns. vapaa metsästysoikeus.
  • Näköalojen ja nähtävyyksien katselu: Säynäjäsuon suomaisemat ovat Kainuun mitassa erityisen avaria ja komeita.