Saaren kansanpuisto on perustettu Lounais-Hämeen Kotiseutu- ja Museoyhdistyksen aloitteesta vuonna 1932. Alue vuokrattiin Saaren kartanolta markan vuosimaksulla yleiseksi virkistys- ja vapaa-ajanviettopaikaksi. Vuonna 1933 rakennettiin Suujärveen viettävään rinteeseen ulkoilmateatteri, joka on käytössä nykyäänkin. Alue myytiin 1980 Tammelan kunnalle ja Forssan kaupungille.

Tällä luonnonkauniilla alueella on vietetty kuuluisia perinteisiä juhannusjuhlia jo vuodesta 1934 lähtien sotavuosia lukuun ottamatta. Aluetta kutsutaankin nimellä "Lounais-Hämeen Helmi".

Saaren kartanon maisema on luokiteltu poikkeuksellisen arvokkaaksi, kauniiksi viljely- ja kulttuurimaisemaksi. Kartano on rakennettu jo 1600-luvulla ja nykyään se on yksityiskäytössä.

Kaukolanharjun näkötorni

Mäntyjen keskellä, harjun laella punaiseksi maalattu näkötorni, jonka toisessa kerroksessa ja huipulla on katseluparvekkeet.

Kaukolanharjulla sijaitsee 21 metriä korkea umpinainen puurakenteinen näkötorni. Vuonna 1926 valmistuneen näkötornin on suunnitellut forssalainen rakennusmestari A. Nummi.

Talvisodan aikana torni toimi ilmatorjunnan tähystystornina. Nykyään tornista avautuu huikea näköala yli harju- ja järvimaisemien. Maisema on valittu Hämeen Heimoliiton toimesta Kanta-Hämeen kauneimmaksi maisemaksi vuonna 1995 ja ympäristöministeriön toimesta vuonna 1993 yhdeksi maamme kauneimmaksi maisema-alueeksi.

Tornin läheisyydessä on myös taiteilija Albert Edelfeltin muistokivi. Se sijaitsee paikalla, josta hän maalasi vuonna 1889 erään tunnetuista tauluistaan, "Kaukolanharju auringonlaskun aikaan", jossa on näkymä Kaukolanharjulta ympäröiville järvenselille.

Lounais-Hämeen pirtti ja Hakkapeliittakellari

Lounais-Hämeen pirtti (tammela.fi) on tammelalaisilla 1800-luvun talonpoikaisesineillä sisustettu kotiseututalo, jossa toimii perinneravintola, kahvila ja museo. Pirtti rakennettiin talkootyönä 1946-1948 ja sen suunnitteli arkkitehti V. Kyander. Pirtin omistaa Lounais-Hämeen Pirtin Säätiö.

Pirtin alakerrassa sijaitseva museo muistuttaa 30-vuotisessa sodassa (1618-1648) taistelleista Tammelan hakkapeliittasotilaista. Kellarissa on erilaisia hakkapeliittoihin liittyviä esineitä.

Saaren vanha silta

Saaren vanha kaarisilta Saarensalmen yli valmistui vuonna 1923, sodan aikana tuhoutuneen sillan tilalle.