Nähtävyyksien ja näköalojen katselu

Saarilla voi tutustua vanhoihin kalastajakyliin sekä Hevoskarin muinaisjäännökseen, jatulintarhaan.

Melonta ja soutu

Rahjan saaristo on rannikkomerialuetta. Saaret sijaitsevat lähellä toisiaan, joten soutuveneellä tai melomalla on kätevintä tutustua alueeseen.

Purjehtiminen ja moottoriveneily

Moottoriveneellä voi liikkua parhaiten veneväylillä. Väylien ulkopuolella on oltava erityisen varovainen, sillä alue on hyvin matalaa ja karikkoista. Purjehtimiseen on parhaimmat mahdollisuudet suuremmilla selillä, avomeren tuntumassa.

Rahjan saaristossa on viitoitettu veneilyreitti, jonka syvyys on 0,8-1 metriä.

Retkeilijä seisoo suppilaudalla haavi jaloissa ja on heittämässä virvelillä uistinta veteen. Taustalla näkyy vehreää rantametsikköä.

Muut aktiviteetit

  • Hiihto: Talvella saaristossa on mukava hiihdellä jäällä ja saarissa. Saaristo onkin paikallisten ja lähiympäristön asukkaiden suosima hiihtokohde. Kevättalvisin saaristossa järjestetään hiihtotapahtuma, jota varten tehdään latu. Varsinaisia ylläpidettyjä latuja alueella ei ole.
  • Lintujen tarkkailu: Keväisin ja syksyisin matalalla merialueella liikkuu valtavia lintumääriä. Konikarvon kalasatamassa on lintutorni, jonka lähettyvillä on opastuskatos.
  • Kalastus: Onkiminen ja pilkkiminen on jokaisenoikeudella sallittu kaikilla vesialueilla. Viehekalastukseen tarvitaan kalastonhoitomaksu (eräluvat.fi). Rahjan kalastusalue kuuluu Kalastakalajoella-yhteislupa-alueeseen (kalastakalajoella.fi)
  • Marjastus ja sienestys: Marjastus ja sienestys on sallittua. Alue on suosittu etenkin tyrnin poiminta-alueena, mutta tavanomaisempia mustikkaa ja puolukkaa kasvaa saarissa yleisesti. Hienoaromista mesimarjaa voi hyvällä onnella myös löytää saarista.
  • Metsästys: Rahjan saaristo kuuluu Rahjan pienriistan metsästysalueeseen 5633, (eräluvat.fi)
  • Uinti: Useimmilta rannoilta pääsee uimaan, joskin rannat ovat melko kivisiä. Uit alueen vesissä omalla vastuulla.