Porkkalan reittikuvaukset

Reittien lähtöpisteet

Porkkalan kartta

Helppokulkuiset reitit

Pampskatanin pisto, 1,4 km    

Kulkuaika sulan maan aikana noin 45 min, ei talvikunnossapitoa
Helppokulkuinen

Pampskatanin pisto on helppokulkuinen reitti Porkkalanniemen eteläkärjessä, joka vie kulkijan aina Pampskatanille asti. Sieltä on huikeat näköalat merelle päin. 

Lähtöpiste
Porkkalan portin pysäköintipaikka 
Koordinaatit: Euref-Fin (~ WGS84) lat: 59° 58.6343' lon: 24° 24.2024' ETRS-TM35FIN N: 6651720 E: 355091

Retkeilyrakenteet
Merikotkan keittokatos, kuivakäymälä sekä tulentekopaikka

Nähtävää
Reitin kohokohtana ovat eteläisimmässä kohdassa, Pampskatanilla olevat merinäköalat. Myös Merikotkan keittokatokselta voi ihailla Porkkalanselkää.

Reittiselostus
Reittimerkintä on punainen. Reitin alkupää Porkkalan portin pysäköintipaikalta Merikotkan keittokatokselle on helppokulkuinen, mutta eteläpäässä Pampskatanilla on jyrkkä nousu.

Vetokannaksen taival, 2,1 km  

 Käymälä liikuntaesteisille  

Kulkuaika sulan maan aikana noin 1 t, ei talvikunnossapitoa
Helppokulkuinen

Vetokannaksen taival kulkee läpi metsän. Välillä pilkottaa meri puiden välistä. Puolessa välissä reitti ohittaa useamman rautakautisen hautaröykkiön. Reitin eteläisellä osuudella on monta merinäköalapaikkaa.

Lähtöpiste
Vetokannaksen pysäköintipaikan koordinaatit: Euref-Fin (~ WGS84) lat: 59° 59.2458' lon: 24° 24.9339' ETRS-TM35FIN N: 6652828 E: 355816

Retkeilyrakenteet
Tiiran, Koskelon ja Lokin keittokatokset ja kuivakäymälät. Haahkan tulentekopaikka ja kuivakäymälä, Haahkan esteetön näköalatasanne ja esteetön kuivakäymälä.

Nähtävää
Upeat merimaisemat ovat reitillä alati läsnä. Pronssikautiset hautaröykkiöt.

Reittiselostus
Reittimerkintä on punainen. Vetokannaksen taival alkaa Porkkalanniemen pohjoisosasta ja vie Telegrafbergetin länsipuolelle. Reitin loppuosa on yhteinen Telebergetin lenkin kanssa.

Telebergetin lenkki, 2,2 km

 Esteetön näköalatasanne   Käymälä liikuntaesteisille  

Kulkuaika sulan maan aikana noin 1 t, ei talvikunnossapitoa
Helppokulkuinen


Telebergetin lenkki on lyhyt ja helppokulkuinen ympyräreitti kiertäen Telegrafbergetin. Reitin varrella on pronssikautinen hauta, useita näköalapaikkoja merelle sekä kaksi tulentekopaikkaa; Lokki ja Haahka. 

Lähtöpiste
Hirviniityn pysäköintipaikan koordinaatit: Euref-Fin (~ WGS84) lat: 59° 58.8110' lon: 24° 24.2600' ETRS-TM35FIN N: 6652046 E: 355158

Retkeilyrakenteet
Lokin keittokatos ja kuivakäymälä, Haahkan tulentekopaikka ja kuivakäymälä, Haahkan esteetön näköalatasanne ja esteetön kuivakäymälä.

Nähtävää
Reitin varrella on useita näköalapaikkoja merelle. Reitti ohittaa myös pronssikautisen haudan. 

Reittiselostus
Reittimerkintä on keltainen.
Voit aloittaa lenkin kolmelta eri pysäköintialueelta, Hirviniityn, Porkkalanportin tai Haahkan pysäköintipaikalta. Reitin voi vaihtoehtoisesti yhdistää Vetokannaksen taipaleeseen. Suuri osa lenkistä kulkee kalliolla, eli reitti voi olla liukas märällä kelillä. Reitin osa Hirviniityn pysäköintipaikka - Lokin tulentekopaikka on reitin helpoin osuus.