Patikointi Erävaellus Pyöräily Marjastus ja sienestys

Mitä Pääjärven virkistysalueella voi tehdä?

Polku Pääjärvellä. Kuva: Pinja Pirttilä

Kävellä merkityllä reitillä

Pääjärven virkistysalueella on kaksi eripituista merkittyä ulkoilureittiä. Reitit ovat suhteellisen helppokulkuisia, mutta korkeuseroja esiintyy.

Tehdä erävaelluksia kävellen

Pääjärven virkistysalueen reitit ovat myös osa yli 200 km:n mittaista Hämeen Ilvesreittiä (www.hameenvirkistys alueyhdistys.fi). Ilvesreitin varrella on mahdollista yöpyä teltassa, laavulla, kodassa tai maksullisissa yöpymispaikoissa.

Pyöräillä

Alue sijaitsee Hämeen Härkätien valtakunnallisen pyöräilyreitin varrella. Historiallinen ja vähäliikennöity Härkätie soveltuu hyvin pyöräilyyn. Tarkempaa tietoa alueen pyöräilyreiteistä saa Hämeen järviylängön ulkoilukartasta (www.hameenvirkistysalueyhdistys.fi).

Marjastaa ja sienestää

Pääjärven virkistysalue soveltuu marjastukseen ja sienestykseen. Alueella kasvaa runsaasti mustikkaa, ja jonkin verran myös puolukkaa.

Uida

Alueella ei ole virallista uimarantaa, mutta järven rannat ovat hiekkapohjaisia, ja soveltuvat uimiseen varsinkin taukopaikkojen kohdalla.

Kalastaa

Pääjärvessä voi onkia ja pilkkiä jokamiehenoikeudella  (www.ymparisto.fi) sekä viehekalastaa kalastonhoitomaksulla  (www.eraluvat.fi). Kalastonhoitomaksun voi ostaa Metsähallituksen erälupien verkkokaupasta  (www.eräluvat.fi). Kalastajan on tarkistettava kalastusrajoitukset osoitteesta kalastusrajoitus.fi!