Mitä Levanevalla voi tehdä?

Kävellä merkityllä reitillä

Levanevan luonnonsuojelualueella on vaellusreitti, joka kiertää hienoa suomaisemaa poiketen välillä metsäsaarekkeisiin ja suon reunametsiin. Reitti kulkee tasaisessa maastossa, ja märimmissä paikoissa on pitkospuut.

Tehdä erävaelluksia kävellen

Levanevan reitti on osa Kurjen kierrosta joka on kokonaisuudessaan lähes 50 km. Reitti lähtee Rajavuoren mäkimaastosta Levanevan länsipuolelta, ylittää Levanevan luonnonsuojelualueen ja jatkaa kallioiselle Pässilänvuorelle, josta löytyy myös lehtojensuojelualueita ja lettosoita. Luonnonsuojelualueella on mahdollista yöpyä teltassa tai autiotuvassa.

Tarkkailla lintuja

Levanevalla on runsas linnusto. Alueella on metsän ja soiden lintujen lisäksi myös vesilintuja ja kahlaajia. Maalarinmaan taukopaikalla on luontotorni, josta on hyvät näkymät suolle sekä Kivi- ja Levalammen luhtaiseen maisemaan.

Hiihtää maastossa

Suojelualueella voi hiihtää vapaasti, mutta alueella ei ole koneellisesti ylläpidettyjä latuja tai merkittyjä latureittejä. Liikkuminen alueella vaatii jonkin verran erä- ja suunnistustaitoja alueen laajuuden ja osittaisen vaikeakulkuisuuden vuoksi.

Marjastaa ja sienestää

Marjastus ja sienestys on sallittua. Soiden kulta on suomuurain eli valokki. Hyvän kukinnan kesinä keltaisia marjoja tulee runsaasti. Karpaloita voi poimia myöhemmin syksyllä. Karpalot ovat parhaimmillaan, kun ensimmäinen pakkasyö on puraissut niitä. Kangasmailta löytyy mustikoita, puolukoita ja variksenmarjoja.