Kairijoelle saapuminen

Kairijoki sijaitsee Savukosken Martin kylältä koilliseen. Etäisyys Savukosken kylältä Kairijoelle on 57 kilometriä. Sodankylästä Tanhuan kautta on Kairijoelle matkaa 105 km. Lähin lentokenttä on Rovaniemellä (229 km) ja lähin rautatieasema Kemijärvellä (167 km).

Retkelle lähtöpaikat

 

Autolla Kairijoelle

Alueella ei ole virallisia pysäköintialueita. Etäisyys Savukosken kylältä Kairijoelle on 57 kilometriä. Tiestä noin 37 kilometriä on kapeaa ja paikoin mutkaista soratietä.

  • Kairijoelle kulkiessa kannattaa reitti tarkistaa etukäteen ja ottaa tarvittaessa paperikartta mukaan, sillä alueella puhelimen kuuluvuudessa on katvealueita.
  • Kairijoelle voi kysyä etukäteen tarjouksia paikallisilta taksiyrittäjiltä: Korvatunturin Taksi (puh 040 730 6484) tai Taksi Mika Peltoniemi (puh 040 0589090).

Huomioithan pysäköidessäsi muut alueella liikkuvat

Pysäköidä voi Kairijoen Eräkeskuksen (Kairiver Oy, kairiver.fi) piha-alueella, Kairijoentie 365, Savukoski. Varmistathan tarvittaessa henkilökunnalta, ettei autosi ole kulkuväylällä.

  • Alueella ei ole toimintaa talviaikaan. Osaa alueen teistä ei aurata talvisin tai auraaminen on epäsäännöllistä.

Linja-autolla Savukoskelle 

Kemijärven rautatieasemalta liikennöi linja-autoja (matkahuolto.fi) Savukoskelle ja Pelkosenniemelle, josta on kutsutaksiyhteys Savukoskelle. Kutsutaksin hinnoittelu on normaalin bussiliikenteen mukainen. Tarkista kutsutaksivuorot ja ohjeet kutsutaksin tilaamisesta Savukosken matkailusivuilta (korvatunturi.fi)