Patikointi Lintujen tarkkailu Nähtävyyksien ja näköalojen katselu Hiihto maastossa Metsästys Marjastus ja sienestys Lumikenkäily         

Mitä Teuravuoma - Kivijärvenvuomalla voi tehdä?

Kävellä merkityllä reitillä

Alueeseen pääsee tutustumaan pääosin pitkospuista koostuvaa historiallista Telatietä pitkin, joka kulkee Kurtakon, Teurajärven ja Venejärven välillä. Kaikkiaan tämä kyliä yhdistävä reitistö on hieman yli 17 km pitkä, ja siitä on mahdollisuus kulkea lyhyempiä osuuksia. Reitit ovat helppokulkuisia, eikä niiden kiertäminen vaadi kovaa kuntoa.

Kivijärvenvuomalla. Kuva: Maarit Kyöstilä

Tarkkailla lintuja

Teuravuoma - Kivijärvenvuoma on lintutarkkailijan paratiisi. Telatien varrelta löytyy kaksi luontotornia, joista aukenevat laajat näkymät yhdelle Keski-Lapin parhaista lintualueista. Linturetkeilijän kannalta parasta aikaa ovat kevät ja alkukesä, jolloin linnusto on runsaimmillaan ja näkyvimmillään. 

Katsella nähtävyyksiä ja näköaloja 

Telatiereitin varrella on kaksi luontotornia, joista voi ihailla suolle avautuvia maisemia. Telatien varrella on myös historiallista nähtävää kuten Kurtakon kesänavetta.

Kesänavetta Kurtakossa. Kuva: Maarit Kyöstilä

Hiihtää maastossa

Teuravuoma - Kivijärvenvuomalla ei ole ylläpidettyjä latuja, mutta laajat suoalueet komeine maisemineen tarjoavat hankikeleillä loistavat mahdollisuudet metsäsuksilla hiihtämiseen.

Metsästää

Teuravuoman - Kivijärvenvuoman alueella saavat paikkakuntalaiset metsästää metsästyslain 8 §:n antamalla oikeudella.

Metsähallitus myy valtion maille pienriistanmetsästyslupia Kolarin alueelle (lupa-alue 2604). Luvat voi ostaa Metsähallituksen erälupien verkkokaupasta (www.eräluvat.fi).

Marjastaa ja sienestää

Alueen soilla on hyvät mahdollisuudet hillojen poimimiseen. Myöhemmin syksyllä alueelta voi löytää karpaloita.

Liikkua lumikengillä

Suosittua lumikenkäilyä voi mainiosti harrastaa hankikeleillä myös Teuravuoma - Kivijärvenvuomalla. Aukealla suoalueella taival taittuu tasaisesti ja välillä on mukava pysähtyä laavulle pitämään taukoa ja nauttimaan talvisen suoluonnon rikkumattomasta rauhasta.