Örön linnakesaari

Punainen puutalo, avointa pihaa etualalla ja nurmikkoa ja kalliota puineen taustalla.
Sata vuotta suljettuna sotilasalueena ollut Örön linnakesaari tutustuttaa rannikkopuolustuksemme historiaan Venäjän tsaarin ajoilta nykypäivään. Saaren päänähtävyydet ovat hienosti säilyneet kasarmialueet, järeät Obuhov-tykit sekä eri-ikäiset puolustusasemat ja linnoitteet. Linnakehistoriansa ansiosta ulkosaariston Örö on myös yksi Etelä-Suomen tärkeimmistä uhanalaisten lajien ja luontotyyppien keskittymistä.

Örön linnakesaaren sijainti SuomessaSijainti: Länsi-Suomi, Varsinais-Suomi, Kemiönsaari

Saaristomeren kansallispuisto

Vieraile: Vuodesta 1915 vuoden 2014 loppuun asti Örön saari oli maihinnousukiellossa. Saari avattiin veneilijöille ja matkailijoille kesäkuussa 2015. Saarelle on vapaa pääsy, mutta veneiltä peritään laiturimaksu. Rantautuminen ainoastaan vierassataman kautta. Melojille on oma maihinnousupaikka.

Tekemistä ja näkemistä: Merkitty retkeilyreitistö (6-11 km) sekä Örön historiaa ja luontoa esittelevä näyttely. Sijainti ulkosaaristossa avomeren äärellä tekee olosuhteista ja maisemista aidosti mereiset. Myös hyvät mahdollisuudet lintujen tarkkailuun. Lue lisää.

Palvelut: Örössä on maksullinen telttailualue. Lue lisää saaren palveluista. Lue lisää saaren yrittäjän (visitoro.fi) vierassatama-, kahvila-, ravintola-  ja majoituspalveluista). Yhteistyötahot järjestävät kuljetuksia Örön linnakesaarelle ja tarjoavat opastuspalveluita. 

Soveltuvuus: Örö sopii hyvin koko perheen retkikohteeksi. Huomioithan kuitenkin, että saarella on vanhoja puolustusrakenteita, jotka on suojattu vaijeriaidoin. Kohteella ei ole esteettömiä palveluita.

Kohdetta hoitaa: Metsähallitus, Luontopalvelut.

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/oro

Asiakaspalvelu

Suomen luontokeskus Haltia, puh. 040 163 6200 , info(at)haltia.com

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Örön kartan Retkikartta.fi:ssä.