Saaristomeren kansallispuisto

7.6.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.
Tiira lentää meren yllä. Aurinko kimmeltää meren pinnalta.

Saaristomeren kansallispuiston piirretty tunnus. Soikeassa tunnuksessa on kuvattu merikotka ja taustalla majakka merimaisemassa. Tunnuksen ulkoreunoilla kiertää teksti: Saaristomeri - Skärgårdshavet - national park.Maailman kauneimmaksi kuvaillussa saaristossa maisema vaihtuu jatkuvasti karuista kallioluodoista eläviin saaristokyliin ja ulkomeren ulapoista suojaisiin kalliopoukamiin. Saaristomerellä on enemmän saaria ja luotoja kuin missään muualla. Lähde lumoavalle seikkailulle saariston sokkeloihin tai hengähtämään avaran meren äärelle vaikkapa omalla veneellä tai ympäri vuoden yhteysaluksella!

Soveltuvuus: Kansallispuistoon pääsy edellyttää merimatkaa, joten vierailu vaatii hyvää suunnittelua. Ei liikuntaesteisille suunnattuja palveluita.

Aluetta hoitaa: Metsähallitus, Rannikon Luontopalvelut. 

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/saaristomeri