Kundservice och vägledning 

  • Finlands naturcenter Haltia, tel: 040 163 6200
  • På Hierkostigens parkeringsplatser finns informationstavlor med fakta om området.

Måltidsservice, matlagning och anskaffning av matsäck

Eldplatser

Vid Hierkonpolku friluftsled finns det två eldplatser. Eldplatserna är utrustade med vedklabbar och en yxa för att klyva dem.

  • Hierkonpää
  • Kyhkärännokka

Det är förbjudet att göra upp öppen eld då varning för terrängbrand har utfärdats. Då varning utfärdats är det alltid förbjudet att göra upp öppen eld, t.o.m. på de iordningställda eldplatserna. Kontrollera begränsningarna (sv.ilmatieteenlaitos.fi).

 

Dricksvatten

Ta med dig eget dricksvatten då du besöker området. 

Avfallshantering

Blandavfallskärl finns på så gott som alla parkeringsområden i området. Du som strövar i terrängen tar själv ansvar för ditt skräp och ska föra bort det från terrängen till sortering. I terrängen är det dock i allmänhet möjligt att kompostera bioavfall och bränna brännbart avfall. Läs mer om skräpfritt friluftsliv.

Toaletter

På rastplatsen vid Hierkonpää finns en tillgänglig torrtoalett.

Övernattning

I området kring Hierkostigen är det tillåtet att tälta 1–2 nätter med stöd av allemansrätten. Det är också möjligt att övernatta i skärmskyddet vid Hierkonpää.

Tillgängliga tjänster

Vid Hierkonpää nära Säikkä parkeringsplats finns en tillgänglig eldplats och torrtoalett. Leden är lättframkomlig och utmed den finns flera bänkar för den som behöver pusta ut ett tag på vägen.

Övrig service i omnejden

Du kan hyra Reidus bastu av byalaget Reilan kyläyhdistys REIDU ry. (reidu.yhdistysavain.fi, på finska).

De närmaste tjänsterna finns i Pyhäranta cirka 11 km från Reila centrum. I Pyhäranta finns butik, lunchcafé, blomsteraffär, hälsocentral och camping. En servicestation och banktjänster finns i byn Ihode vid riksväg 8 i Pyhäranta samt i Raumo. I Raumo kan du också besöka två världsarvsobjekt: Gamla Raumo (vanharauma.fi, på finska) och Sammallahdenmäki (sammallahdenmaki.fi, på finska). 

I närheten av Reila centrum ligger Otajärvi naturstuga
Otajärvi är ett nationellt känt fågelparadis.

Närmaste gästhamn ligger vid kyrkstranden i Rohdainen. 

Kundservice

Finlands naturcentrum Haltia : info(at)haltia.com, tfn. +358 (0)40 163 6200