Vad kan man göra i Pinkjärvi?

Vandra längs markerade leder

I Pinkjärvi finns en 5 km lång vandringsled som är utmärkt med röda trämärken. Leden är en rundslinga som börjar vid parkeringsplatsen. Leden går genom omväxlande skogsterräng till Vuotava skärmskydd och till Pinkjärvi trädbevuxna och vackra strandlandskap som nästan befinner sig i naturtillstånd. Längs leden finns det två rastplatser: Vuotavas dubbla skärmskydd och skärmskyddet vid Mustalahti.

Stig i skogen som går längsmed stranden alldeles nära sjön.

Skåda fåglar

I Pinkjärvi finns ett mångsidigt fågelliv. Läs mer om fåglarna på natursidan.

Åka skidor i preparerade spår

De lokala idrottsföreningarna Luvian Veto och Eurajoen Veikot upprätthåller preparerade skidspår på området. Mer information från Euraåminne kommun (eurajoki.fi, på finska).

Ett vintrigt skogslandskap vid Pinkjärvi.

Fiska

I Pinkjärvi får man med allemansrätten meta och pilka. För att fiska med spö skall man betala fiskevårdsavgiften (eräluvat.fi). Fiskaren bör granska fiskebegränsningarna via Tjänsten med information om fiskebegränsningar under adressen kalastusrajoitukset.fi.

Cykla

Området genomkorsas av flera stigar utöver huvudvägen. Endast huvudvägen underhålls.

Plocka bär och svamp

Det är tillåtet att plocka bär och svamp med stöd av allemansrätten.

Idka geocaching

Satakunnan luonnonsuojelupiirin Luonto Ystäväksi - projekt i miljöfostran har gjort en geocachingserie för barn invid Pinkjärvi vandringsled. Uppgifterna är på finska och passar för barngrupper. Mera information på finska (geocaching.com)